Emoții și acadele

O serie de fotografii spectaculoase. Dar controversate.

Copiii din imagini plâng. Plâng cu adevărat. Și aceasta pentru că, în dorința sa de a surprinde emoțiile profunde, fotografa Jill Greenberg le-a dăruit micuților câte o acadea și, după ce i-a lăsat să se bucure de ea doar câteva secunde, le-a smuls-o din mâini. Acuzată că ar fi abuzat emoțional copiii, Greenberg și-a asigurat criticii că acadelele le-au fost înapoiate copiilor după doar 30 de secunde. În opinia artistei, reacția copiilor este asemănătoare “mâniei și neputinței” pe care ea o resimte în legătură cu situația politică și socială din SUA. Moment în care, cu nețărmurită inocență, întrebăm și noi, așa, într-o doară: în acest caz, ce ar trebui să simțim noi, românii “în legătură cu situația politică și socială” de la noi?

(via)

Ne bucurăm pentru că ne citești. Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi.
Ne poți susține prin intermediul unui abonament lunar

sau prin intermediul unei donații.

Mulțumim.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

2 comentarii

  1. Aly

    Ca sa le ajunga lacrimile pana pe gat e nevoie de mai mult de 30 de secunde ! Era nevoie sa ii tina si la pielea goala ? Parintii de ce nu au fost si ei acuzati ca au acceptat sa se faca experimentele astea pe copii lor ?

    1. Tatiana

      Bravo, Aly ! Mi-ai luat vorba din gura. E nevoie de cel putin, cel mai putin 10-15 minute ca sa ajunga la nivelul acela de disperare. O mama stie! In plus, sunt cam prea mari ca sa planga asa dupa o acadea. Poate pe la cateva luni, un an… N-a luat-o nimeni de ciuf? Eu ca mama, n-as fi fost de acord nici pentru milioane sa-mi supun copil unui asemenea experiment.

Adaugă comentariu