De ce nu contează dacă bărbații se uită după “alte femei”

Și de ce acest “obicei” nu este o amenințare pentru femeia pe care o iubesc.

Una dintre cele mai des întâlnite nemulțumiri ale femeilor angrenate într-o relație sentimentală este aceea că partenerului lor îi cam fug ochii după alte femei. O nemulțumire de înțeles, probabil că veți zice. Însă, așa cum explică Dennis Prager, acest obicei nu doar că este, în cele mai multe cazuri, unul nevinovat, dar nu reprezintă nici cea mai mică amenințare pentru femeile pe care le iubesc.

Care este de fapt problema? Problema este că partenera de viață se simte amenințată atunci când bărbatul se uită după alte femeie. Și de ce se simte ea amenințată? Pentru că ea crede că bărbatul o va compara cu acele femei. Și de ce o deranjează acest gând? Iată trei motive:

1. Aproape fiecare femeie, indiferent de cât de bine arată, crede că atunci când partenerul său se uită după o altă femeie, o va găsi pe aceasta mai atractivă decât ea;
2. Din această pricină, ea crede că el este nemulțumit de relația lor, ceea ce va declanșa teama nerostită că ar putea să o părăsească;
3. Ea este sigură că partenerul ei va continuă să se gândească la cealaltă femeie mult timp după aceea.

Acum să analizăm aceste motive.

Găsește bărbatul alte femei mai atractive decât partenera sa? Ei bine, deoarece cred că doar sinceritatea este benefică pe termen lung, răspunsul este: uneori, da. Uneori, poate foarte bine să găsească unele femei mai atractive fizic decât partenera sa. Dar, în același timp, iată și un lucru pe care cele mai multe femei nu îl știu: cu foarte puține excepții, acest lucru nu contează!

Firește că atunci când se uită la alte femei poate găsi că unele sunt mai frumoase fizic. Însă, presupunând că este atras de partenera sa – iar dacă nu este, problema nu ar fi rezolvată nici dacă ar fi închis într-o mănăstire de călugări – pe partenera sa o dorește de fapt. Iar dacă o dorește, toate celelalte femei nu înseamnă mai mult decât un pumn de semințe.

Și mai este un lucru pe care femeile ar trebui să îl știe: după câteva secunde după ce i-au dispărut din vedere, bărbatul nu va avea nici o amintire a acelor femei. Când le vede, s-ar putea ca acestea să-i acapareze atenția. Dar după ce nu le mai vede, i-au ieșit cu totul din cap, ca și când n-ar fi existat. Da, vizualul captează atenția bărbaților în doar câteva secunde, însă de îndată ce femeia care le-a captat atenția dispare, cei mai mulți bărbați uită ce au văzut tot la fel de repede.

Și de acest fapt este greu de crezut de către femei? Pentru că femeile sunt de fapt cele care își amintesc femeia după care partenerul lor s-a uitat. Motiv pentru care vor crede că și partenerul lor își amintește. Dar, credeți-mă, el nu își amintește.

Chiar și sub tortură, cei mai mulți dintre bărbați nu își pot aminti femeile după care s-au uitat cu doar o oră înainte, chiar dacă li se dă o zi întreagă să încerce să-și reamintească asta, în condițiile în care li se și arată imagini ale femeilor după care s-au uitat amestecate printre imaginile unor femei pe care nu le-au văzut vreodată.

barbati-femei

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

2 comentarii

  1. Razvan

    cand vezi o femeie spectaculoasa pe strada cea mai buna varianta este sa nu te uiti dupa ea. Nu, nu din timiditare, retinere sau altceva. Ci pentru ca ai ceva mai bun de vazut. Cand trece o femeie spectaculoasa pe strada priveste privirile celorlalte femei ! Este de nepretuit ! Merita. E plin internetul de femei dar privirile alea… uuuuau ! Va spun eu ca merita.

  2. Oana

    Dar femeile pe care le vad și le urmăresc pe Facebook sau pe Instagram? Alea sunt problema cea mai mare, ca pe alea le țin minte.

Adaugă comentariu