Încă o invitație la ploaia de stele

Și încă o oportunitate pentru pasionații de fotografie.

Perseidele – un curent de meteori activi numit așa după constelația din care par că vin – va avea anul acesta punctul maxim de activitate în noaptea de 12 spre 13 august, între orele 11.00 și 05.00 (ora României), potrivit lui Valentin Grigore, președintele Societății Astronomice Române de Meteori.

“Anul acesta, maximul de activitate la curentul de meteori Perseide va pica în noaptea de 12 spre 13 august. Observațiile se pot face după ora 23.00 – când se ridică și radiantul (locul de unde radiază meteoritul) deasupra orizontului – și până dimineața în zori, în jur de ora 05.00. Activitatea va fi toată noaptea, dar, din păcate, din cauză că va fi lună plină, se vor vedea meteorii care sunt mai strălucitori. Deci nu se vor vedea meteori slabi. Se vor vedea mai puțini meteori, cei mai spectaculoși.

Observațiile se pot face cu condiția să se facă din afara orașelor unde avem poluare mare. Trebuie să fie făcute observațiile de undeva de la marginea orașelor, de la țară, de la munte.” (Valentin Grigore)

Și, pentru cei interesați: un scurt film despre cum se fotografiază un meteor.

Perseidele

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu