Infinitea Music InFusion – Concert de muzica napolitana cu Pilar Diaz Romero si Maxim Belciug

Ceainaria Infinitea va invita la o seara de inspiratie mediteraneana, cu serenade, vilanele, tarantele, acorduri napolitane si dor de mare.

Aceasta este propunerea concertului pe care Pilar Diaz Romero si chitaristul Maxim Belciug il vor sustine marti, 28 august 2012, incepand cu ora 20:30. Arii celebre, precum “Santa Lucia”, “Te voglio bene assaje” sau “O sole mio”, vor fi intonate pasional, la ceas de seara, intr-o abordare proaspata si originala.

Pilar Diaz Romero s-a nascut in 1977, la Barcelona, intr-o familie de artisti flamenco. A inceput sa cante inca din copilarie, ajungand in scurt timp sa evolueze in peñas flamencas, la Madrid si Barcelona. A colaborat cu chitaristi consacrati, printre care Justo Fernandez (Barcelona), Felipe Maya sau Jeronimo Maya (Madrid). Impreuna cu compania “Increpacion Danza”, a sustinut concerte in Anglia, Olanda, Germania, Portugalia, Italia, precum si pe multe scene din Spania.

Maxim Belciug este unul dintre cei mai apreciati chitaristi romani de astazi. A sustinut recitaluri pe scene din tara si din strainatate (Serbia, Ungaria, Austria, Franta, Italia, Scandinavia, Polonia, Italia, Spania), entuziasmand publicul exigent de muzica clasica. Desi de obicei il regasim, in calitate de solist, in aerul mai rarefiat al filarmonicilor, multi au avut sansa de a-l auzi cantand si in cluburi. “Ce este important, ce urmaresc eu, este ca oamenii, si mai ales tinerii, sa auda chitara. Nu conteaza unde canti – spune Maxim Belciug – conteaza ce oferi cantand.”

Intalnirea muzicala a celor doi artisti prilejuieste redescoperirea poeziei simple a cantului, cu trairi nemijlocite si curate. Vocea, rasarita din adancul traditiei flamenco, isi imblanzeste focul in acordurile mestesugite ale chitarei, cand duioase, cand taioase, impletind un basm insorit, ce ne vorbeste, chiar si cand doare, despre bucuria de a trai si de a canta.

Bilet: 20 lei. Rezervari exclusiv telefonic la: 0723 175 300.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu