Romania: locul I in Europa la Olimpiada Internationala de Geografie

Lotul olimpic al României s-a clasat pe locul I în Europa și pe locul II în lume la Olimpiada Internațională de Geografie.

Olimpiada Internațională de Geografie a avut loc în Koln, Germania, în perioada 21 – 27 august 2012, iar olimpicii români au obținut patru medalii: două de aur, una de argint şi una de bronz.

Medaliile de aur au fost câştigate de Popa G. Constantin (clasa a XII-a/ Colegiul Naţional “Nicu Gane” din Fălticeni, Suceava) şi Ursică D. Ştefania (clasa a XII-a /Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe, Covasna). Medalia de argint a fost obţinută de Găman M. Miruna Andreea (clasa a XII-a /Colegiul Naţional, “Alexandru Ioan Cuza” din Ploieşti, Prahova), iar cea de bronz i-a revenit lui Tomenco V. Traian(clasa a XI-a/ Liceul Teoretic “Constantin Brâncoveanu” din Bucureşti, sectorul 1).

Și. în cazul în care ați uitat: în luna iulie, la Olimpiada Internațională de Chimie din SUA, olimpicii României au câștigat o medalie de aur, două de argint şi una de bronz.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu