Inca patru medalii pentru Romania

♣ Elevii din lotul olimpic al României au cucerit o medalie de aur, două de argint şi una de bronz la a 44-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie, desfăşurată în perioada 21 – 29 iulie în SUA.

“Medaliile de argint au revenit Mariei Andreea Filip (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi lui Alexandru Paraschiv (clasa a XII-a/Colegiul Naţional “Sfântul Sava” din Bucureşti), în timp ce medalia de bronz a fost câştigată de George Silvian Baltac (clasa a XII-a/Liceul Teoretic “Neagoe Basarab” din Călăraşi)”, anunță Gândul. Palmaresul este superior celui de anul trecut, când elevii români au obţinut trei medalii de argint şi o medalie de bronz. La ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Chimie au participat 282 de concurenţi din 78 de ţări.”

♣ Și, tot din Gândul: Sociologii sunt de părere că tinerii din zilele noastre ajung la maturitate abia în jurul vârstei de 30 de ani, deoarece până atunci petrec mult timp studiind, călătorind sau încercând să-şi construiască o carieră.

♣ Pentru cei interesați, citim pe Realitatea: “Concertul Lady Gaga din 16 august programat iniţial pe Arena Naţională se mută în Piaţa Constituţiei, pentru fanii artistei urmând să fie disponibilă o nouă categorie de bilete. În urma schimbării locului în care se va desfăşura evenimentul, noul amplasament va permite ca începând de marţi, 31 iulie, să fie disponibilă o nouă categorie de bilete – în picioare, “Gazon C”, acestea urmând să poată fi achiziţionate la preţul de 70 de lei până pe 6 august şi 90 de lei până pe 15 august, inclusiv. În ziua concertului biletele la Gazon C vor putea fi achiziţionate la intrarea în zona de concert la preţul de 110 lei”.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu