Cum să nu faci nimic întreaga zi

(în 15 pași ușor de recunoscut)

O serie de pași pe care mulți dintre noi îi cunosc. Chiar mult prea bine…

Pasul 1: Gândește-te la ceva ce ar trebui să faci neapărat astăzi. Păstrează acest lucru în fundalul gândurilor, astfel încât să fii, în fiecare moment, dureros de conștient de ceea ce nu faci.

Pasul 2. Evident, nu poți lucra ceva pe burta goală. Așa că pregătește-ți ceva de mâncare și privește programul preferat în timp ce mănânci.

Pasul 3. Termină de mâncat și continuă să privești programul preferat până la final. În definitiv, ar fi fost stupid să te oprești din privit la mijlocul episodului.

Pasul 4. Uită-te la încă un episod. Pentru că acțiunea te-a prins și chiar nu te-ai putea concentra la altceva când gândurile ți se îndreaptă spre serial.

Pasul 5. Verifică toate site-urile din social media care s-au inventat vreodată: nu îți poți neglija viața socială doar pentru că ai altceva de făcut.

Pasul 6. Gândește-te la lucrul acela pe care trebuie să îl faci, dar încă nu-l începe.

Pasul 7. Pfff! Tot ceea ce ai făcut până acum înseamnă să trudești, nu glumă! Așa că ia o pauză și joacă-te puțin. O meriți!

Pasul 8. Dacă te sună un prieten și îți propune să vă întâlniți, refuză-l politicos pe motiv că astăzi ești “extrem de prins”. În acest timp. continuă să te joci cu mâna liberă.

Pasul 9. Ok, gata, e timpul să te apuci de treabă. Dar nu pe stomacul gol! Repetă pașii de la 2 la patru.

Pasul 10. Începi să te simți vinovat pentru toată munca pe care nu ai făcut-o. Lasă teamă să îți paralizeze creativitatea și să te trimită într-un vârtej emoțional.

Pasul 11. Pentru a te reface emoțional, uită-te la câteva videouri pe YouTube.

Pasul 12. Uită-te la 57 de videouri la rând.

Pasul 13. Bun, dacă vei începe să lucrezi chiar în acest moment, vei reuși să faci o mare parte din treabă până la ora de culcare. Dar, frate, e greu să lucrezi cu stomacul ghiorțăind în halul ăsta!

Pasul 14. În sfârșit te simți plin de energie și gata de lucru! Din nefericire e două dimineața și nu ar avea sens să începi la ora asta. Așa că iei o pauză până a doua zi.

Pasul 15. Încearcă să îți amintești la ce te gândeai ieri. Păstrează acest lucru în fundalul gândurilor, astfel încât să fii, în fiecare moment, dureros de conștient de ceea ce nu faci.

O bandă desenată realizată de CollegeHumor.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu