Măcar pentru un moment

Despre bucuria de a dărui bucurie. Măcar pentru un moment.

În momentul în care afli că suferi de o boală fără de leac, viața ta se schimbă pentru totdeauna. De aici încolo nu mai există nici măcar o singură clipă în care să uiți că răul sălășuiește în tine, că face parte din tine și că este necruțător. Și nu mai există nici măcar o singură secundă, din număratele secunde care ți-au mai rămas, în care să te poți bucura așa cum o fac ceilalți oameni: din tot sufletul.

“Știi de ce îmi este cel mai dor? De a nu avea griji.” Astfel și-a rezumat viața o pacientă diagnosticată cu cancer.

Scurtul montaj video pe care îl veți vedea în continuare prezintă 20 de astfel de paciente. Cărora, în încercarea de a le oferi măcar un singur moment în care să uite de boală, li s-a promis o ședință de machiaj. Cu o condiție: să țină ochii închiși până când totul va fi gata.

Ceea ce veți vedea în continuare sunt momentele în care au deschis ochii și s-au văzut. Uitând de boală. Măcar pentru o clipă.

If Only for a second – un proiect realizat de The Mimi Foundation în colaborare cu fotograful Vincent Dixon.

(via)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu