Măcar pentru un moment

Despre bucuria de a dărui bucurie. Măcar pentru un moment.

În momentul în care afli că suferi de o boală fără de leac, viața ta se schimbă pentru totdeauna. De aici încolo nu mai există nici măcar o singură clipă în care să uiți că răul sălășuiește în tine, că face parte din tine și că este necruțător. Și nu mai există nici măcar o singură secundă, din număratele secunde care ți-au mai rămas, în care să te poți bucura așa cum o fac ceilalți oameni: din tot sufletul.

“Știi de ce îmi este cel mai dor? De a nu avea griji.” Astfel și-a rezumat viața o pacientă diagnosticată cu cancer.

Scurtul montaj video pe care îl veți vedea în continuare prezintă 20 de astfel de paciente. Cărora, în încercarea de a le oferi măcar un singur moment în care să uite de boală, li s-a promis o ședință de machiaj. Cu o condiție: să țină ochii închiși până când totul va fi gata.

Ceea ce veți vedea în continuare sunt momentele în care au deschis ochii și s-au văzut. Uitând de boală. Măcar pentru o clipă.

If Only for a second – un proiect realizat de The Mimi Foundation în colaborare cu fotograful Vincent Dixon.

(via)

Webcultura are nevoie de susținerea ta. Ne poți sprijini prin intermediul unui abonament lunar

sau prin intermediul unei donații.

Mulțumim.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu