Inevitabilul prin ochii unui anahoret

Viaţa omului este precum o rumbă. Nu trebuie să privești această afirmație blazat.
Nu fii un spirit gregar!
Oamenii tind să uite de plăcere sau poate chiar de fericire! Tehnologia contemporană ne inculcă anumite idei! Ne transformă spiritul, odată vioi, într-un lucru amorf.

Sora mea, mai mică, care ţine pasul cu toată această denaturare a adevărului, îmi spune ” dacă nu ai Facebook, nu exişti.” Eu nu fac parte din comunitatea acelei plăsmuiri. Şi exist, mă simt fericită, nu sunt o fire filistină.

Oamenii uită să mai trăiască, aceştia văd viaţa prin prisma unei sticle.
Prin acel ecran, văd cum este să călătorească, în loc să o facă spontan. Prin intermediul aceluiași ecran reușesc să comunice cu prietenii lor, în loc să o facă în mod natural, să se bucure de plăcerea discuției..

Se numesc “rețele de socializare”, dar cine mai socializează cu adevărat? Totuși, cum au transformat acestea lumea este mult mai interesant. De multe ori, observ cum oamenii ies în oraş Şi socializează. Pentru ei acest lucru înseamnă, de fapt , a recurge tot la varianta “facebook”. Am surprins un moment, unde erau strânși 8-10 tineri, toţi aceştia erau concentrați în ecranele telefoanelor mobile.
Nu își vorbeau deloc, niciunul dintre ei nu spunea absolut nimic.

Societatea este într-o continuă schimbare. Dar noi suntem schimbarea în sine! Şi avem prerogativa de a accepta sau de a refuza ideile ce uneori ni se impun, numai ca să poţi ţine pasul. Ai dreptul să alegi ce vrei sa fii. Poţi fi o componentă, o prelungire a telefonului mobil sau chiar poţi fi TU, poţi merge la mare cu un aparat de instantanee Şi vei fi cel mai fericit!

Leonte Eleny Andreea

Leonte Eleny Andreea De același autor

Pentru a publica în cadrul Cenaclului WebCultura trimite-ne textul tău prin intermediul acestui formular. Și, nu în ultimul rând, te rugăm să citești și cele câteva rânduri scrise aici. Important: autorii care au publicat deja cel puțin trei creații în paginile Cenaclului și doresc pagini de autor sunt rugați să ne contacteze prin intermediul aceluiași formular.

Recomandări

Adaugă comentariu