Fiecare an dă sens vieții noastre

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Un an se termină, un altul tocmai începe. Speranțe vii, pahare cu vin și focuri de artificii.

Chiar dacă nu suntem autorii unei cărți cunoscute, fără să ne dăm seama, noi suntem aceia care scriem câte o carte în fiecare an. Viața noastră, o carte plină cu bucurii și deziluzii, cu vise pentru care luptăm să le împlinim sau de scuze pe care le aducem că nu am putut sau poate nici nu am încercat.

În fiecare an ne punem speranțe, așezăm vise pe foi ca mai apoi să așteptăm ca orele, lunile sau anul să le împlinească. Ne dorim ca el să fie acel Moș Crăciun al copilăriei în care credeam cu atâta ardoare când eram copii, dar uităm să scriem pe acele foi și ceea ce vom face noi cu adevărat pentru ca ele să prindă viață, pentru că doar așa visul poate deveni realitatea.

Începe un nou an și odată cu el o mulțime de oportunități. Este momentul cel mai bun pentru a învăța de la anul ce tocmai a trecut să ne bucurăm de prezent, de acum. Faptul că trăim într-o societate în care totul se consumă foarte rapid, faptul că noul înlocuiește imediat un alt nou, ar trebui să fie un imbold de a nu mai alerga doar după lucruri materiale pentru că acestea nu vor reuși niciodată să ne îmbogățească sufletește. E adevărat că pe moment ne simțim asemenea unui copil care are jucăria mult dorită dar care de regulă ajunge să îsi găsească sfârșitul în cel mai bun caz pe un raft căruia timpul, praful și uitarea îi vor deveni prieteni.

Fiecare an dă sens vieții, fiecare zi de altfel, ne oferă șansa ca povestea noastră să cunoască continuare, ne învață să trăim prezentul său pentru că astfel putem deveni o variantă mai bună a noastră și nu trecutul și nici viitorul acela suspendat pe undeva.

Sărbători fericite!

Anca Horj

Anca Horj De același autor

Când gândurile se transformă în cuvinte se nasc emoții.

Recomandări

Adaugă comentariu