Tatal meu, falsificatorul

O marturisire cât o mie de povești. Și o povestire cât o mie de mărturii.

În cadrul conferințelor Ted, Sarah Kaminsky spune extraordinara poveste a tătălui său. Pentru că există povestiri care nu trebuie uitate. Fie și pentru că ne reamitesc faptul că eroii au existat în viața reală înainte de a exista în cărți sau filme.

“Sunt fiica unui falsificator, Dar nu a unui falsificator obișnuit… Când auziți cuvântul “falsificator”, adesea vă gândiți la “mercenar”. pentru că vă gândiți la “bani falși” sau “fotografii false”. Tatăl meu este un astfel de om. De-a lungul a 30 de ani din viața, a făcut acte false. Dar nu pentru sine, ci întotdeauna pentru alții, pentru a veni în ajutorul celor persecutaţi şi asupriţi. Permiteţi-mi să vi-l prezint. El este tatăl meu, la vârsta de 19 ani. Totul a început în timpul celui de al Doilea Război Mondial. Avea pe atunci 17 ani și s-a trezit aruncat intr-un atelier de documente falsificate. A devenit rapid expertul în documentele falsificate al Rezistenței, iar după Eliberare, a continuat să facă acte false până în anii ’70.”

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu