Cum să placi mai mult Facebook

Care sunt sfaturile cercetătorilor pentru a fi mai atractiv(ă) în fotografii.

Potrivit unui studiu publicat pe 25 octombrie în Psychological Science:

“a) sistemul nostru vizual evaluează în ansamblu reprezentările chipurilor prezente într-un grup, b) fiecare membru al grupului este influențat de această medie a ansamblului, c) chipurile medii (în termeni de frumusețe) sunt considerate atractive. Împreună, aceste date sugerează că atunci când sunt prezente într-un grup, chipurile vor fi receptate mai mult ca media chipurilor prezente în grup, ceea ce va fi receptat ca mai atractiv decât chipurile individuale”.

De ce chipurile “medii ca frumusețe” sunt considerate atractive? Ei bine, potrivit lui Drew Walker (Universitatea California), “cel mai probabil chipurile medii ca frumusețe sunt mai atractive din pricina aversiunii pe care o resimțim față de neatractivitate. Poate că este ca în Tolstoi: oamenii frumoși sunt toți la fel, dar fiecare persoană urâtă, este urâtă în propriul fel (parafrazare după afirmația din Ana Karenina – “Familiile fericite sunt toate la fel, fiecare familie nefericită, este nefericită în propriul fel”).”

Ceea ce înseamnă că, aplicând pentru Facebook rezultatele studiului, avem așa:

– fotografiază-te pentru Facebook într-un grup de prieteni (prietene);
– cu cât prietenii care alcătuiesc grupul sunt mai frumoși, media de frumusețe va fi mai ridicată, iar tu vei părea mai atractiv(ă).

Iar dacă totuși nu ai încredere în rezultatele studiului (care a inclus 150 de participanți cărora li s-a cerut să evalueze fotografiile a 300 de persoane), iată un ultim sfat. 🙂

(via)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu