Scaune confectionate din haine uzate

Designerul german Tobias Juretzek confecționează scaune folosind un material neobișnuit: haine uzate.

Juretzek folosește pentru fiecare creație din cadrul colecției intitulată RememberMe aproximativ șase kilograme de haine uzate pe care le înmoaie în rășină și apoi le comprimă într-o matriță. Și, după cum ne asigură, sunt la fel de robuste ca și orice alt scaun.

“Designul RememberMe aduce în discuție aprecierea, implicarea într-o relaţie, separarea şi continua reinventare. Gândindu-ne la aceste lucruri, hainele par să fie ceva valoros de vreme ce modul în care le purtăm și le folosim le conferă o poveste plină de viață.”

“Își pierd însă hainele semnificația atunci când nu mai sunt purtate? Amintirile continuă să existe, dar funcția pentru care au fost create nu mai este de folos. Designul RememberMe profită de această condiţie şi oferă o expresie nouă materialului, formei și poveștii de viaţă conținute. Estetica și recilarea sunt îmbinate astfel în cadrul unui singur concept.” (Tobias Juretzek)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu