Cel mai frumos cadou din lume

Sau, oricum, unul dintre cele mai frumoase cadouri cu putință.

Vă mai aduceți aminte când ați înmânat ultima dată o fotografie? Da, ați citit bine: înmânat. Adică să dăruiți cuiva, în persoană, o fotografie imprimată pe hârtie. Cândva, toate aceste lucruri erau firești. Astăzi, ne par atât de îndepărtate încât de abia dacă ni le mai putem imagina. Și, în chip bizar, într-o epocă în care “cercul nostru social” este în plină expansiune grație tehnologiilor online, capacitatea noastră de a împărtăşi experienţe pare a se limita la capacitatea noastră de a arăta că am “bifat” experiențe.

Tableau este “o noptieră tehnologică”. O piesă de “mobilier web 2.0”, dacă vreți, care încorporează un printer conectat la internet. Și este mai mult decât toate acestea la un loc. Tableau are capacitatea de a redescoperi amintiri prin intermediul unui cont de Twitter: pur și simplu deschizi sertarul și găsești acolo fotografiile care ți-au fost trimise pe Twitter. Sau pui în sertar un biler scris de mână și el va fi transformat într-un tweet.

Tableau este o experienţă anti-calculator. Un sertar de noptiera care devine o interfaţă naturală între o viață online și una reală. Și, din acest punct de vedere, creația lui John Kestner este unul dintre cele mai frumoase cadouri care i se pot face cuiva…

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu