Cel mai frumos cadou din lume

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Sau, oricum, unul dintre cele mai frumoase cadouri cu putință.

Vă mai aduceți aminte când ați înmânat ultima dată o fotografie? Da, ați citit bine: înmânat. Adică să dăruiți cuiva, în persoană, o fotografie imprimată pe hârtie. Cândva, toate aceste lucruri erau firești. Astăzi, ne par atât de îndepărtate încât de abia dacă ni le mai putem imagina. Și, în chip bizar, într-o epocă în care “cercul nostru social” este în plină expansiune grație tehnologiilor online, capacitatea noastră de a împărtăşi experienţe pare a se limita la capacitatea noastră de a arăta că am “bifat” experiențe.

Tableau este “o noptieră tehnologică”. O piesă de “mobilier web 2.0”, dacă vreți, care încorporează un printer conectat la internet. Și este mai mult decât toate acestea la un loc. Tableau are capacitatea de a redescoperi amintiri prin intermediul unui cont de Twitter: pur și simplu deschizi sertarul și găsești acolo fotografiile care ți-au fost trimise pe Twitter. Sau pui în sertar un biler scris de mână și el va fi transformat într-un tweet.

Tableau este o experienţă anti-calculator. Un sertar de noptiera care devine o interfaţă naturală între o viață online și una reală. Și, din acest punct de vedere, creația lui John Kestner este unul dintre cele mai frumoase cadouri care i se pot face cuiva…

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu