Casa pentru care s-au tocat 1,4 miliarde de euro

Casa de miliarde de euro a unui șomer irlandez.

Vă mai aduceți aminte de minunata vilă construită de artisul galez Simon Dale cu doar 30.000 de euro? Iată astăzi o altă locuință, construită de un artist din “vecini”: irlandezul Frank Buckley și-a construit un apartament din bancnotele tocate a 1,4 miliarde de euro. Aceasta.

“Materialul de construcție” l-a obținut de la monetăria națională a Irlandei, iar apartamentul a fost amenajat în holul unei clădiri de birouri din Dublin – o clădire construită în urmă cu patru ani, în plin boom imobiliar și care, din pricina crizei ce a urmat, nu a fost niciodată dată în folosință. “Oamenii au turnat milioane în clădiri care astăzi nu mai valorează nimic. Eu am vrut să creez ceva din nimic,” spune el.

Imaginea de mai sus reprezintă una dintre cărmizile folosite de Frank pentru locuința sa. O cărămidă formată din bancnote tocate în valoare de 50.000 de euro. Și, pentru a vă face o idee despre ce înseamnă această sumă, iată ce spațiu s-ar putea umple cu 100.000 de bancnote de câte un dolar (o instalație artistică despre care puteți citi mai multe aici).

Și iată cum ar arăta un miliard de dolari (mai multe imagini asemănătoare găsiți aici).

Dar, să revenim. Potrivit artistului irlandez, opera sa simbolizează “nebunia care a lovit economia Irlandei” după adoptarea monedei unice.

Frank Buckley a muncit câte 12 ore pe zi pentru a-și termina locuința în care s-a și mutat la începutul lunii decembrie. În loc de var și parchet au fost folosite tot bancnote tăiate, iar pe pereți au fost amplasate tablouri din bancnote și monede. În prezent lucrează pentru a-și amenaja o bucătărie, o sufragerie și un hol și, după cum declară, în casă este atât de cald încât doarme fără plapumă. “Se poate spune orice despre euro, însă reprezintă un bun izolator termic.”

(Sursa: Reuters)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu