Muzica electronica

Cea mai electronica muzică din câte se pot imagina.

Artistul își spune bd594, este canadian și este specializat în robotică. Spune că s-a născut în anul în care grupul britanic The Animals au lansat The House of the Rising Sun (1964, care va să zică) și că melodia nu este prelucrată în vreun fel. Și tot bd594 este și autorul unui omagiu Queen: iată cum sună Bohemian Rhapsody interpretată la aproape aceleași echipamente electronice învechite.

Iar în cazul în care vă place ce ați auzit – sau sunteți curioși să aflați mai exact care sunt instrumentele folosite – vizitați pagina lui bd594 de pe youtube. Și, în cazul în care v-am stârnit pofta de muzică electronică, vă invit să ascultați și Phantom of the Floppera. Sau pentru conformitate, Toccata și Fuga în Re minor a lui Bach interpretată la două dischete de către inginerul electronist George Whiteside.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Un comentariu

  1. marqq

    Ultima e Tocatta si fuga in re minor de JSBach. Fantoma de la opera-i altceva.

Adaugă comentariu