Cinci lucruri mai puțin știute despre echinocțiul de primăvară

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Știați că…

Oficial, primăvara anului 2023 începe pe 20 martie, la ora 23:24. Fix la 23:24. Cel puțin, așa spun astronomii atunci când vorbesc despre echinocțiul de primăvară.

Dacă ai sta cu pe linia ecuatorului în ziua echinocțiului de primăvară, ai vedea că soarele traversează cerul trecând exact pe deasupra capului tău. Acest lucru se întâmplă de două ori pe an: de echinocțiul de primăvară și de echinocțiul de toamnă.

Vechii egipteni au construit Marele Sfinx din Giza în așa fel încât acesta “privește” exact în punctul în care soarele răsare cu ocazia echinocţiului de primăvară.

Orașul mayaș Chichén Itzá a fost construit pentru a celebra echinocțiului de primăvară.

Echinocțiul de primăvară reprezintă momentul când ziua este egală cu noaptea. De aici și denumirea sa: æquus (egal) și nox, noctis (noapte).

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu