Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

O dorință

Regăsire

Te uită-n noi cum iarnă-i la fereastră Lucind zăpezi pe-nsenintate gânduri Este greșit să ningă-n sinea noastră Când verile târzii...

Continuare...


Powered by

Autor: Anișoara Melnic

O dorință

Anișoara  Melnic23 May 2018

Mă încearcă o dorință, care mă urmărește de mulți ani. Tainică. Chinuitoare. Pe care îmi vine greu să (mi-)o recunosc. Pe care o uit pentru o vreme, dar care reapare constant. Una ca o salvare, dar și ca o sentință.

Toate dorințele mi se metomorfozează, asta, însă, rămâne o permanență. Ea mă face să mă simt o nenorocită. În fața ei toate celelalte își pierd semnificația. O dorință pe care mi-i greu să (mi-)o spun, pe care nici să o scriu nu pot. E atât de morbidă, hidoasă, neînțeleasă, nici măcar pentru mine. Și în același timp atât de vie, expiatoare, întremătoare.

O dorință ce poate trezi revoltă, ironie, compătimire, alarmă. O dorință ca o (auto)condamnare. Pe care o reprim, dar și prin care simt voluptate. O dorință ce mă îngrozește, pe care o simt atât de improprie, abominabilă, difamantă. Dar care mă și seduce, hipnotizează, pe care o simt atât de firească, întemeiată, pertinentă.

Cert e că nu voi face nimic pentru înfăptirea ei, de altfel s-ar transforma în cu totul altceva.

O dorință ce mă va părăsi (nici)odată.

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Important: autorii care au publicat deja cel puțin trei creații în paginile Cenaclului și doresc pagini de autor sunt rugați să ne contacteze prin intermediul acestui formular.

Despre autor

Anișoara  Melnic

Anișoara Melnic

Pentru a publica în cadrul Cenaclului WebCultura trimite-ne textul tău prin intermediul acestui formular. Și, nu în ultimul rând, te rugăm să citești și cele câteva rânduri scrise aici.

Comentează

Parteneri