Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Cea mai mare fotografie color a cerului

9 superstiții de ziua Sfinților Mihail și Gavriil

Știați că… În calendarul ortodox, Sfinții Mihail și Gavriil sunt cei care conduc cetele de îngeri și călăuzesc sufletele oamenilor...

Continuare...


Powered by

Cea mai mare fotografie color a cerului

Sorin Tudorde @
23 February 2012

Aproape 100.000 de km parcurși pentru cea mai mare panoramă color a cerului.

Imaginea reprezintă cea mai mare fotografie color a cerului realizată până în prezent. Este o imagine panoramică, compusă din 37.000 de imagini de sine stătătoare, a fotografului amator Nick Risinger. A fost realizată cu ajutorul a șase camere astronomice, în cadrul unui proiect pe care l-a început în martie 2010 și care “a acoperit 72.500 de kilometri pe calea aerului şi peste 24.000 pe pământ, echivalând cu de aproape 2,5 ori diamentrul Pământului la ecuator.”

Rezultatul este o fotografie de 5.000 de megapixeli, transformați într-o hartă interactivă a Căii Lactee și a stelelor, galaxiilor și nebuloaselor din apropierea sa. Explorați harta intercativă aici.

(via Wired)

Dragă cititorule, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Ne poți susține, cu ce sumă dorești, fie prin intermediul unui virament bancar (click aici pentru donație), fie prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.