Lumea se schimbă. Sunt oare pregătiți să ne schimbăm și noi?

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Știm asta cu toții: un copil are nevoie de o mamă și o tată. Dar ce se întâmplă cu copiii care au “doar” două mame sau doi tați?

Nu voi comenta în niciun fel rezultatele cercetărilor care urmează. Sunt sigur că fiecare și le va comenta pentru sine.

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii Universității din Melbourne, familiile formate din părinți de același sex își cresc copiii ceva mai bine decât familiile tradiționale (formate dintr-un bărbat și o femeie). Studiul, cel mai mare realizat până în prezent, a fost efectuat pe un eșantion care a cuprins 315 familii formate din cupluri gay și 300 de copii crescuți de astfel de cupluri. Potrivit acestuia, copiii din familiile gay au obținut cu aproape 6% mai mult în ceea ce privește scorul atribuit sănătății, stării de bine și coeziunii familiei decât copiii crescuți în familiile tradiționale. Studiul vine să confirme rezultatele unui cercetări de mai mică anvergură.

De cealaltă parte a “baricadei”, un studiu comandat de o organizație religioasă conservatoare infirmă rezultatele de mai sus, susținând contrariul. Rezultatele studiului sunt puse sub semnul întrebării, existând suspiciunea că acesta a fost realizat pe un eșantion format doar din persoane care în trecut au trăit cu o persoană de același sex, dar care, la momentul realizării sondajului erau în “perioada de recuperare de după despărțire”.

cuplu-gay

(via)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu