Tupeu de urgenţă

Pe ce se bazează tupeul lui Dragnea care şi-a pus slugile să adopte noaptea ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Codului Penal care să-l scape de puşcărie?

Împotriva zecilor de mii de protestatari care au ieşit ȋn stradă ȋn aceste zile peste tot ȋn ţară, revoltaţi de posibilitatea ca toţi politicienii dovediţi corupţi să scape nepedepsiţi.

Împotriva avertismentelor pe care le-au dat toate instituţiile sistemului de justiţie din România, ȋn frunte cu DNA.

Împotriva preşedintelui Iohannis care ȋn şedinţa de constituire a CSM i-a spus lacheului lui Dragnea de la Justiţie, Florin Iordache, privindu-l ȋn ochii slugarnici, că aşa ceva este inacceptabil.

Împotriva tuturor eforturilor pe care le-a făcut România ca să intre ȋn rândul ţărilor civilizate cu un sistem de justiţie independent.

Împotriva cursului european pe care România l-a parcurs până acum şi pe care această ordonanţă de urgenţă ȋl schimbă ȋntr-o direcţie căreia i-am ȋntors spatele ȋn 1989.

Nu cumva tovarăşul Dragnea este ȋncurajat de vântul schimbării care a ȋnceput de ceva timp să bată prin toate ţările din estul Europei, ȋnainte să ajungă şi la noi, exact ca ȋn 1989?

Nu cumva tovarăşul Dragnea se visează stând la aceeaşi masă ideologică ȋmpreună cu bulgarul Rumen Radev, cu ungurul Viktor Orban, cu cehul Milos Zeman şi cu slovacul Robert Fico?

Nu cumva speră tovarăşul Dragnea, ca după Brexit şi alegerea lui Trump ȋn SUA, să câştige extrema dreaptă alegerile din Franţa ca să se aleagă praful de Uniunea Europeană care nu acceptă să renunţe la mecanismul de monitorizare a justiţiei din România?

Nu cumva ni se pregăteşte ceva pe la spate, ca de-atâtea ori ȋn trecut?

Şi nu cumva ȋn spatele acestui trădător din Teleorman se află Rusia?

Dincolo de aceste supoziţii, un lucru este cert. Această ordonanţa de urgenţă este un atac al guvernului Grindeanu, condus din umbră de Dragnea, nu numai la adresa sistemului de justiţie din România, nu numai la actuala orientare politică a României, este un atac la valorile morale pe care românii care au ieşit ȋn stradă le vor apăra ȋn continuare, indiferent ce formă va lua această apărare.

(Sursa foto)

Adrian Mielcioiu

Adrian Mielcioiu Blog | De același autor

Numeroase premii la diverse festivaluri literare. În 2005 publică primul său volum de poezie, "Despachetări carnivore". Publică poezie în numeroase reviste literare. În anul 2013, la editura Brumar, a publicat un al doilea volum de versuri: “Crânguri de portocali”.

Recomandări

Adaugă comentariu