Fericirea și dicționarul

Un gând despre fericire.

Potrivit dicţionarului explicativ al limbii române, fericirea este o “stare de mulțumire sufletească intensă și deplină”. În ceea ce mă priveşte, consider că un asemenea concept eminamente abstract nu poate fi descris în totalitate printr-o definiţie simplă şi general valabilă.

Fericirea nu are aproape nimic în comun cu aspectele standard, cu atât mai puţin  cu algoritmi de stabilire a gradului său de plenitudine. Mi se pare că acest concept are tot atâtea definiţii câte persoane există pe această planetă.

Cred că cea mai frumoasă trăsătură a ei rezidă în diversitate, în faptul că rareori poate fi interpretată în două feluri identice, în faptul că fiecare persoană o particularizează şi ajunge scriitorul propriei sale definiţii în ceea ce priveşte fericirea.

Mii de candele pot fi aprinse de o singură lumânare, dar asta nu înseamnă că viaţa lumânării se scurtează. Fericirea nu îşi pierde din intensitate dacă este împărtăşită celorlalţi. (Buddha)

fericire

Miruna Iacob

Miruna Iacob Blog | Facebook | De același autor

Absolventa de Litere, cu multe placeri vinovate pe cartea de vizita. Printre cele cronice ar fi curiozitatea, literatura, filmele lui Chaplin, o ceasca de cafea pe un fundal preferabil autumnal si orice seara de jazz intovarasita cu un pahar de vin rosu.

Recomandări

Adaugă comentariu