Cosmin Bumbuț desemnat “Fotograful anului” la Sony World Photography Awards

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Cosmin Bumbuț a fost desemnat “Fotograful anului” la secțiunea “Arhitectură” a celei mai mari competiții de fotografie din lume – Sony World Photography Awards.

Cosmin Bumbuț a fost selectat dintr-un grup de peste 87.000 de persoane înscrise și a participat la categoria “profesioniști”, secțiunea “arhitectură”, cu seria sa numită “Camera intimă”. Lucrările artistului român prezintă o serie de imagini realizate în celulele a 35 de închisori din România.

“Premiul de la Sony World Photography este cel mai important pe care l-am câştigat până acum. Mă bucur că fotografiile din proiectul «Camera intimă» au fost apreciate internaţional, mai ales că, din 2008, de când am început această serie, m-am întrebat cum va fi primită şi înţeleasă. Camera intimă este un spaţiu destinat dragostei şi tandreţei, dar care anulează, în acelaşi timp, ideea de intimitate.” (Cosmin Bumbuţ)

Puteți vedea câteva dintre fotografiile cuprinse în această serie aici.

Fotografiile câştigătoare vor fi prezentate în expoziţia “Sony World Photography Awards 2015” de la Somerset House, Londra, între 24 aprilie şi 10 mai, şi vor fi publicate în catalogul “Sony World Photography Awards 2015”. Fotograful român va primi premiul şi un echipament foto Sony de ultimă generaţie, la gala de deschidere a expoziţiei.

Marele premiu al competiției – L’Iris d’Or – a fost câștigat de fotograful american John Moore, pentru lucrarea “Ebola Crisis Overwhelms Liberian Capital”. Moore este corespondent special pentru Getty Images şi a lucrat în peste 70 de ţări, primind în trecut medalia de aur Robert Capa, dar şi titlul de fotograful anului din partea Pictures of the Year International şi a National Press Photographers Association.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu