Doi fotografi români în finala Sony World Photography 2015

Cosmin Bumbuț și Daniel Necula se numără printre finaliștii Sony World Photography Awards 2015, una dintre cele mai importante competiții de fotografie din lume.

Daniel Necula a fost remarcat prin lucrarea “Wrong Way” – înscrisă la secţiunea “Enhanced”, în categoria “Open” – o fotografie alb-negru realizată de la etajul șase al unei clădiri.

Daniel-Necula

Cosmin Bumbuț a fost apreciat pentru seria “Camera Intimă”, înscrisă la secţiunea “Arhitectură” în categoria pentru profesionişti:

“Un deținut care este căsătorit sau este într-o relație are dreptul de a primi, la fiecare trei luni, o vizită privată de două ore în cadrul unei camere private din cadrul închisorii. În plus, dacă un deținut se căsătorește în timpul detenției, el sau ea poate petrece 48 de ore în camera specială cu perechea sa și, în primii trei ani de căsătorie, îi este permisă câte o vizită în fiecare lună. Am început să fotografiez camera intimă în anul 2008 și până astăzi am fotografiat aceste camere în toate penitenciarele românești (35 la număr).”

Iată câteva dintre fotografiile cuprinse în această serie.

Bumbut-1

Bumbut-2

Bumbut-3

Bumbut-4

Bumbut-5

Ediţia 2015 a Sony World Photography Awards a adunat cel mai mare număr de concurenţi din istoria de opt ani a evenimentului: finaliştii au fost aleşi dintr-un număr record de 173.444 de înscrişi proveniţi din 171 de ţări.

Fotografii înscrişi în categoria “Open” au fost jurizaţi pe baza unei singure fotografii, în timp ce competitorii din categoria destinată profesioniştilor au concurat cu un portofoliu de imagini.

Fotografiile realizate de cei doi finalişti români vor fi prezentate în expoziţia 2015 Sony World Photography Awards, găzduită de Somerset House din Londra, în perioada 24 aprilie – 10 mai. Cei 10 câştigători din categoria “Open” vor fi anunţaţi pe 31 martie, iar cei 13 câştigători din categoria dedicată profesioniştilor vor fi anunţaţi pe 23 aprilie, la o festivitate de premiere care va avea loc la Londra.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu