Tânărul geniu din România

Un român care continuă să uimească lumea.

Se numește Raul Oaida și, în 2012, la doar 18 ani, uimea întreaga lume trimițând în spațiu o navetă spațială construită în întregime din piese lego. Apoi, avea să uimească din nou întreaga lume construind un motor cu reacție (și devenind primul român, de la Henri Coandă încoace, care a construit un astfel de motor). Iar în 2013 avea să uimească întreaga lume pentru a treia oară, construind primul autoturism din piese Lego care este propulsat de un motor care funcționează pe aer, construit tot din lego.

Pentru construcția autoturismului, care poate dezvolta o viteză maximă de 30 km/h, au fost necesare 500.000 de piese lego. Motorul autoturismului dispune de un total de 256 de pistoane și are patru motoare radiale. Mașina a fost fabricată în România și apoi trimisă cu avionul antreprenorul australian Steve Sammartino (cel care a susținut financiar proiectul ale cărui costuri s-au ridicat la 125.000 de dolari).

Anul trecut, Oaida a construit un motor cu reacție pe care l-a montat pe o bicicletă. O parte dintre piesele necesare au fost construite chiar în atelierul lui Oaida, iar o altă parte au fost fabricate în SUA.

Raul nu s-a înscris la facultate după terminarea liceului. Își petrece 12 ore pe zi în atelierul sau de lucru, lucrând mereu la un nou proiect. Și sperând că, în curând, va reuși să revoluționeze lumea.

(via)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

3 comentarii

  1. Doamne, cat de mult avem nevoie de astfel de articole, de astfel de oameni. Multumesc!

  2. Foarte tare! Felicitari si mult succes pe viitor!
    Imi creste inima de bucurie cand vad tineri atat de talentati, pasionati si ambitiosi!

  3. anastasoaie cristian

    Salut tuturor si felicitari lui Raul!eu sunt din Bacau/Comanesti si imi place si mie lucrurile tehnice…eu ma ocup cu reparat electronice.Raul daca ai nevoie de componente electronice sau orice sfat cu privire la electronice,in masura in care pot,ti-l ofer cu mare placere free of charge…toate bune si felicitari din nou…..

Adaugă comentariu