Sunt bărbații “dobitoci”?

Despre bărbați, femei și greșelile pe care le tot facem în căutarea dragostei.

Întreba un prieten, la un anume clip, dacă bărbații sunt atât de “dobitoci”. Am zâmbit. Uneori, cu toții ne punem astfel de întrebări. Nu doar la adresa bărbaților. A noastră, a oamenilor. În general. Dar nu, dragă prietene, nu sunt dobitoci, doar că, de cele mai multe ori, sunt atrași de “obiecte” ieftine și sclipitoare precum ciorile care adună în cuiburile lor toate tinichelele. Așa și ei, uneori. Adună în lista lor de cuceriri caractere de tinichea, trase în botox și silicon, modelate și remodelate, care stau ore întregi la make-up și cosmetică.

Apoi, vorba aceea românească, după ce sita se rupe și se cerne, până și voi rămâneți uimiți de ceea ce aveți alături și vă chinuiți să scăpați de ele ca de căpușe. Și mai doriți înapoi și reputația nepătată. Și să uitați cât mai repede. Ajungeți să vă dați seama că într-o relație nu contează doar învelișul, ci și conținutul. Vreți să aveți siguranța că nu ați fost doar folosiți. Vreți să simțiți că sunteți cu adevărat bărbați și vreți să vă demonstrați că puteți cu adevărat mai mult! Vă e dor să stați la discuție cu femeia de lângă voi, dar constatați că nu aveți cu cine. Vă e dor de lipsa reală de afecțiune, de devotament, de relație, de prietenia firească dintre un bărbat și o femeie. Dincolo nu aveți decât staniol de calitate, sex și superficialitate. Știți și voi, dar majoritatea treceți prin aceleași curiozități, aș spune eu, aproape firești.

Poate, totuși, așa se maturizează majoritatea bărbaților. Nu știu. Bănuiesc doar. Altfel, aș ajunge să cred că, uneori, chiar nu vă place să vă respectați pe voi înșivă!

În timp ce voi treceți prin procesul de maturizare, de curiozitate sau de dovedit ceva, cuiva și vă afișați în public cu iubita pe care o prezentați de parcă ați fi achiziționat cea mai cool mașină… – “uite ce bombeuri, uite ce balcoane, uite ce semnalizatoare” – celelalte își văd de viața lor normală, naturală și aproape invizibilă. Ele, femeile adevărate, de cele mai multe ori, nu sunt de găsit în locurile pe care le frecventați voi, întrebându-vă unde sunt și ajungând să le judecați pe toate din cauza celor care vă cad în brațe când vă parcați mașina sau vă suflecați mânecile la cămașă.

Femeile adevărate nu se îmbracă întotdeauna în haine care le evidențiază, nu sunt sclipitoare, nu se îmbată, nu dansează pe mese, nu știu să agațe sau să se lase agățate. Ele încă se plimbă prin parcuri, se joacă râzând cu copiii, se așează și îi ascultă pe cei în vârstă, citesc, cumpără flori, încearcă să își construiască o carieră pentru a putea să ia de pe umerii voștri, nu ca să capete independență (deși, în altă ordine de idei, o vor avea mereu), pentru că așa simt ele că se face într-o familie: se împarte totul la doi și în doi ca să se ajungă la acel unic firesc. Inclusiv munca!

Femeile adevărate sunt prea ocupate să viseze la acel unic bărbat, la acea unică iubire, la cum îi va găti, cum va așterne masa, cum vor sta pe canapea să vizioneze un film, cum vor ieși la plimbare, cum își vor citi unul altuia cărți, cum se vor bucura de un cămin, de copii, de nepoți, de viețile lor, fără să considere că astfel vor deveni femei banale.

Femeile adevărate nu se vor teme să alăpteze, să pună mâna pe ac și ață, să spele cu mâna când e nevoie, să coase, să cârpească, să grădinărească! Ele sunt acelea care nu se tem de riduri. Vor ști că acestea nu sunt o rușine ci un semn al unei vârste de care se vor bucura!

Femeile adevărate vor fi pregătite mereu să fie soții, mame și femei care pot depăși orice. Care pot găsi soluții și pot susține omul de lângă ele chiar și când nu vor fi de acord cu alegerile sau cariera lor!

Nu sunt perfecte! Nu! Fac și ele uneori greșeala de a sta lângă bărbați nepotriviți. Pentru că ele au, de regulă, un crez. Acela în familie și iubire. În devotament și fidelitate. Au crescut, au fost educate și au principii în acest sens. Totuși, eu consider că dacă sunt într-adevăr femei adevărate vor realiza că locul lor nu este lângă oameni care nu știu să le aprecieze, să le respecte și să le iubească. O femeie adevărată învață să respecte, dar și să fie respectată. Să iubească, dar și să fie iubită. Să fie fidelă, dar și să fie apreciată. Știe că dacă aceste condiții cad, relația nu este una benefică pentru copii, pentru ea și familie. Dacă va fi o femeie slabă și călcată în picioare așa va fi și fiica ei, iar băiatul va crede că în acest fel trebuie tratată o femeie. O femeie adevărată va schimba situația în favoarea familiei, indiferent ce va înseamna asta.

Femeile adevărate sunt peste tot doar că, uneori, treceți pe lângă ele și nu le observați strălucirea din cauza orbirii. Strălucirea, de cele mai multe ori, locuiește în interior. Alteori e ascunsă precum diamantele neșlefuite sub praful normalului și, în timp ce voi întoarceți capul după femeile “bombe” cu “bombeuri”, ele trec pe lângă umărul vostru cărând plasele de cumpărături și visând la voi, la bărbatul acela pentru care ele au fost născute.

Nu sunteți dobitoci, dar mulți vă lăsați duși de val, iar unii nu vreți să trăiți în ape liniștite niciodată. Apele liniștite trebuie străbătute până în adâncuri și trebuie oxigenate constant pentru a păstra viața într-o relație, iar asta, domnilor, nu este la îndemâna… sau să să spun la înde-sufletul fiecăruia!?!

Pentru asta este nevoie de un bărbat adevărat, de o femeie adevărată, de multă iubire, respect și credința în ceea ce aveți în comun.

dragoste-familie

Ramona Sandrina

Ramona Sandrina Blog | Facebook | De același autor

Unii cântă, alţii dansează step, iar eu scriu. Asta iubesc să fac. Textele mele sunt pentru toţi, dar asta nu înseamnă că toţi se vor regăsi în ele. La urma urmei, ele sunt ceva mai mult decât personal. Sunt carne din carnea gândurilor mele. Sânge din sângele sufletului meu. Spicuiri. Flash-uri. Emoţii, Fluturi. Zboruri. Căderi. Le-am adunat în cuvinte şi le-am dăruit.

Recomandări

12 comentarii

 1. A5

  Frumos articol!
  Felicitari!
  Sunt satul de prostitutia “culturala” la care suntem obligati sa asistam zilnic, peste tot chiar.

 2. L.

  Acest articol m-a înveselit! Foarte frumoasă lectură 🙂

 3. Alex

  Excelent articolul si totusi haideti sa vedem ce are de spus un rabin despre acest aspect.
  https://www.youtube.com/watch?v=BaV0RZJY4kU

 4. Marius

  Acesta este genul de femeie pe care, eu personal, il caut…dar sincer sa fiu nu am intalnit…nu exista 🙂 cu totii putem sa punem pe foaie un ideal, idealurile sunt frumoase…dar nu exista 🙂

  1. Gina

   “O femeie adevărată învață să respecte, dar și să fie respectată. Să iubească, dar și să fie iubită. Să fie fidelă, dar și să fie apreciată. Știe că dacă aceste condiții cad, relația nu este una benefică pentru copii, pentru ea și familie. Dacă va fi o femeie slabă și călcată în picioare așa va fi și fiica ei, iar băiatul va crede că în acest fel trebuie tratată o femeie. O femeie adevărată va schimba situația în favoarea familiei, indiferent ce va înseamna asta.”

  2. Zambet

   Bada exista daca stii sa cauti:) Sau mai precis daca stii sa vezi adevarat frumusete.

 5. Greenshear

  Eu cred ca aceste “femei adevarate” nu sunt un ideal si modul lor de a gandi/actiona nu este banal… doar constrans. Avand in vedere ca fiecare dintre noi suntem unici se poate spune ca fiecare barbat are tipul lui de “femeie adevarata” si vice-versa. Adevarata dobitocenie consta in gandirea de turma. Atata timp cat nu exista destula diversitate de caracter si individualism, nu vom reusi niciodata sa gasim acel ideal dupa care tanjim. Trebuie sa fim mai ingaduitori cu oamenii ce incearca sa fie altfel, mai deschisi pentru idei noi. Mai incercati si altceva in afara de “eye candy” si “visatoare la printi pe cai albi”. Anyhow… mi s-a parut intriganta tema articolului tocmai pentru ca lasa mult, muuult loc pentru dezbateri.

 6. Parvulescu Serban

  Mda, atunci hai să ne dotăm, pentru ușurarea situației, femei, sau bărbați, cu manuale de utilizare …

 7. Ely

  M-am saturat de stereotipurile astea. Ironia este ca in 90% din cazuri, articolele despre cum trebuie sa fie o femeie adevarata si ce cauta un barbat in adancul sufletului sunt scrise de femei. Astfel, imi pare rau sa va dezamagesc, dar nu coincid cu realitatea ci reprezinta doar ceea ce o femeie doreste sa se caute la ea.
  Eu sunt femeie si sunt frumoasa, imi place sa ma aranjez si imi place sa fiu fantezia barbatului meu. Sunt inteligenta si pot sa vorbesc despre o varietate mare de subiecte, nu despre ce a facut unul si altul, ce si-a luat vecinul, ce am auzit la stiri sau ce sa mai fac de mancare. Deci sunt genul dupa care intorc capul toti, dar pe mine ma intereseaza doar unul si eu pot sa iubesc mai profund decat o multime de femei ce se incadreaza in stereotipul “femeii adevarate” prezentat in acest articol.
  Cele ce cred ca nu conteaza aspectul lor, ca un barbat trebuie sa le placa oricum, se amagesc. Nici ele nu plac barbatii jerpeliti, nespalati. Vor barbati ingrijiti si cu un fizic placut dar doresc ca acestia sa le placa pe ele oricum. Nu e corect, nu-i asa?

  1. zambet

   Te inseli in ce spui. Un adevarat barbat nu se uita la unghiile tale lungi de 1 metru. Da trebuie sa fim ingrijite dar sa nu fim pom de craciun.Ca asa esti si in interior.Ma faci sa rad.Habar nu ai ce este important in viata.Te lauzi cam tare.Cred ca ti-au cam murit laudatorii 🙂

 8. Ely

  Te inseli tu. De unde ai dedus ca daca sunt frumoasa si aranjata am unghii de un metru. Nu am unghii lungi, dar imi place sa am unghii care arata impecabil. Nu am gene false si sprancene tatuate, si nu ma dau cu o tona de fard, dar imi place sa ma machez. O femeie aranjata mereu se va machia. Nu imi place sa arat vulgar, imi place sa arat elegant. Si nu ma deranjaza ca barbatii despre care se scrie in acest articol se duc sa caute pitipoance in cluburi, nu sunt dobitoci. Cei ce cauta pitipoance in cluburi scumpe sunt la randul lor “pitipoance” masculine, deci nu este nicio pierdere pentru mine, nu sunt genul de barbati ce ma atrag sau mi-ar putea vreodata atrage interesul. Si nu pot sa spun ca am fost cu multi barbati, dar am cunoscut multi si stiu exact la ce se uita.
  Cat despre ce e important in viata, din nou te inseli. Nu exista ceva important universal. Important pentru fiecare este sa fie fericit. Fericirea pentru fiecare consta in lucruri diferite. Pentru mine fericirea e sa fiu cu o persoana pe care o iubesc enorm si sa am o viata frumoasa, un job care imi place. Si eu scriu cateodata pe blog si eu am spus asa, femeia potrivita, sau barbatul potrivit sunt cei ce ti se potrivesc. Sunt impotriva a ceea ce este scris aici pentru ca este o lipsa mare de sinceritate. Aspectul conteaza si va conta intotdeauna. O persoana mai intai te observa si apoi te cunoaste. Si pentru a isi dori sa te cunoasca trebuie sa atragi persoana respectiva in prima instanta. Eu vorbesc despre femei cu anumite aspiratii, pentru ca pentru Ionel ce lucreaza la asfaltat strazi si fluiera dupa fiecare gagica probabil ca nu conteaza atat de mult cum arata, ca tot o gaura are si oricum ar arata, o mancarica dupa serviciu poate sa ii faca si una frumoasa si una urata.

Adaugă comentariu