Insomnie Culturala

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

♣ Începând cu 25 august, Muzeul Național de Istorie a României va implementa programul “Insomnie Culturală“, un program de vizitare prelungită: în ultima sâmbătă din lunile august, septembrie și octombrie, muzeul va putea fi vizitat între orele 16.00 – 00.00, pentru a oferi publicului ocazia de a vedea exponatele “într-o cu totul altă lumină”.

♣ În perioada 13-21 august, Alexandria va reintra pe harta culturală a României graţie Festivalului Naţional de Teatru Tânăr Ideo Ideis. Ajuns la cea de-a şaptea ediţie, Ideo Ideis face un pas înainte şi, pe lângă obiectivul său de bază, acela de a le oferi liceenilor din România oportunitatea de a fi implicaţi într-un proces de educaţie alternativă, îşi propune să acorde o mai mare atenţie componentei de responsabilitate socială şi devine “Eveniment Responsabil”. Mai multe detalii pe IdeoIdeis.ro.

♣ În perioada 19 – 26 august, în portul cultural Cetate, are loc un festival cu un nume care nu are cum să nu trezească interesul: Divanul Degustătorilor de Film şi Artă Culinară. Festivalul aduce pe malul Dunării 47 de filme – 14 lungmetraje şi 33 de scurtmetraje – din zece ţări: Rusia, Slovenia, Bosnia, Serbia, Muntenegru, Macedonia, Albania, Turcia, Cipru şi România. Divanul Degustătorilor de Film şi Artă Culinară este organizat de Fundaţia pentru Poezie “Mircea Dinescu”, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Consiliului Judeţean Dolj şi Primăriei Cetate.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu