Scriitorul Amitav Ghosh si-a anulat vizita in România, afirmand ca a fost insultat de un consul roman

Webcultura are nevoie de susținerea ta. Ne poți sprijini prin intermediul unui abonament lunar

sau prin intermediul unei donații.

Mulțumim.

Multipremiatul scriitor indian stabilit în SUA i-a spus editorului său că a fost insultat de un consul al României de la New York când a solicitat viza pentru țara noastră.

Amitav Ghosh a relatat editorului său din România – Adelina Patrichi de la Editura Taj – că întâlnirea cu Simona Boșcăneanu, consul al țării noastre la New York a fost “cu adevărat insultătoare”. “Ca veteran al vizelor, tocmai am avut cea mai urâtă experienţă”, a afirmat acesta, spunând că pe întreg parcursul întrevederii cu consulul Simona Boșcăneanu aceasta ar fi țipat la el, căutând tot felul de nereguli în dosar. Totul culminând cu o întrebare incredibilă: “Unde-i cartea? Cum să dau viză fără să văd cartea?“.

Potrivit Mediafax, motivul invocat pentru neacordarea vizei a fost legat de asigurarea medicală cu care scriitorul a călătorit până acum. Acesta ar fi trebuit să revină cu o alta, care să corespundă şi pentru România şi să solicite din nou viza, dar nu a mai dorit să se întoarcă la Consulatul de la New York.

Amitav Ghosh are rude în România și a mai fost în țara noastră. Potrivit editorului Adelina Patrichi, scriitorul a obținut fără probleme viza pe vremea când locuia în India.

(sursa foto: wikipedia)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

3 comentarii

  1. nB

    numele doamnei e scris gresit (peste tot). vezi http://newyork.mae.ro/en/node/385

    1. Dana

      Doamne, Iarta-ne! Nu-I pedepsi pe ceilalti pentru mintea noastra putina. Sir,continuati sa creati. Citind, incet-incet, ne luminam si noi. Aveti rabdare.

Adaugă comentariu