Despre conștiință

Conștiința este inteligenta, principiul organizator din spatele apariției formei. Conștiința a pregătit formele timp de milioane de ani pentru ca ea să se poată exprima pe sine prin ele în ceea ce este manifest.

Cum face acest lucru? Prin intermediul formei umane care devine conștientă și își îndeplinește astfel destinul.

Conștiință se încarnează în dimensiunea manifestă, adică în formă. Când face acest lucru, ea intră într-o stare ca de visare. Inteligența rămâne, dar conștiința devine inconștientă de sine.

Creierul uman este o formă foarte deosebită prin care conștiința intră în această dimensiune. Nu creierul creează conștiința, ci conștiința creează creierul, cea mai complexă formă fizică de pe pământ, ca expresie a sa.

Când creierul s-a deteriorat nu înseamnă că pierdeți conștiința. Conștiința nu mai poate folosi forma aceasta pentru a intra în dimensiune, asta e tot. Nu puteți pierde conștiința deoarece ea este, în esența, ceea ce sunteți. Puteți pierde doar ceva ce aveți, nu puteți pierde ceva ce sunteți.

Nu ce faceți, ci cum faceți ceea ce faceți reprezintă factorul care hotărăște dacă vă împliniți destinul. Iar modul în care faceți ceea ce faceți este determinat de starea voastră de conștiință.

Modalitățile prin care se efectuează acțiunea conștientă sunt acceptarea, bucuria și entuziasmul. Dacă nu sunteți nici într-o stare de acceptare, nici într-una de bucurie, nici de entuziasm, priviți îndeaproape și veți vedea că vă provocați suferință și vouă, și altora.

Și dacă nu vă asumați responsabilitatea pentru starea conștiinței voastre, nu vă asumați responsabilitatea pentru viață.

Nu acțiunea este cea de care vă bucurați în realitate, ci sentimentul profund de însuflețire ce curge în ea.

Extraordinar este ceea ce vine prin voi în această lume, iar esența respectivă o împărtășiți cu toate ființele. Poetul persan și maestrul sufit din secolul al paisprezecelea, Hafiz, exprimă minunat acest adevăr: “Sunt un orificiu într-un flaut prin care trece respirația lui Cristos. Ascultați muzica.”

Eckhart Tolle – Un pământ nou

Anca Horj

Anca Horj De același autor

Când gândurile se transformă în cuvinte se nasc emoții.

Recomandări

Adaugă comentariu