Schimba lumea prin fotografie: implica-te in cel mai ambitios proiect al anului

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

La începutul lunii martie, JR, artistul stradal care a câștigat premiul TED și-a făcut cunoscută identitatea. De ce? Pentru a spune  public cum va folosi cei 100.000 de dolari ai premiului pentru a-și îndeplini visul: schimbarea perspectivei asupra lumii, prin artă. Cum va face acest lucru? Prin intermediul Inside Out, un proiect participativ în care va invit să vă implicați.

Inside Out este un proiect transformă mesajele identității personale în componente ale unei lucrări artistice. Oricine dorește să participe la proiect este provocat să folosească portrete fotografice alb-negru pentru a descoperi, dezvălui şi împărtăși poveştile nespuse şi imaginile oamenilor din lumea întreagă. După ce imaginile sunt încărcate pe site-ul proiectului, acestea sunt transformate în afișe şi trimise înapoi co-participantului la proiect pentru a fi expuse în propriile comunităţi. Doritorii pot participa individual sau în grup, iar afișele pot fi amplasate oriunde: de la o imagine solitară amplasată în fereastra unui birou, până la un grup de portrete pe zidul unei clădiri abandonate sau într-un stadion plin cu oameni. Aceste expoziţii vor fi documentate, arhivate şi accesibile virtual.

Da, este un proiect minunat. Un proiect care nu știu dacă va schimba lumea, dar știu sigur că macar încearcă să o facă. Implică-te și tu alături de JR în proiectul Inside Out. Încearcă și tu să schimbi lumea. Este posibil să nu reușești. Dar este extrem de important să încerci să o faci.

Iar dacă eu nu v-am convins, poate vă va convinge însuși JR. Ascultati-l.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu