10 adevăruri care te-ar putea mira

Știați că…

1. majoritatea băuturilor alcoolice conțin toate cele 13 minerale necesare supraviețuirii umane?

2. în orice moment din zi (sau din noapte) aproximativ 1% din populația globului este în stare de ebrietate?

3. un singur spermatozoid conține 37, 5 MB de informație genetică? Ceea ce înseamnă că o singură ejaculare echivalează cu un transfer de date de 1.500 terabytes (sau, altfel spus, echivalentul memoriei a aproximativ 1,5 milioane de calculatoare personale bunicele).

4. iguana, koala și dragonul Komodo au două penisuri?

5. dar că femela de cangur are trei vagine?

6. pentru se reproduce, masculul de caracatiță introduce unul din tentacule în cavitatea femelei, îl lasă acolo și apoi înoată departe, pentru a muri în singurătate?

7. în medie, un om parcurge pe jos în timpul vieții o distanța egală cu de trei ori înconjurul lumii?

8. dacă întreaga populație a Chinei ar trece prin fața mașinii tale mergând într-un singur rând, ar trebui să aștepți 30 de ani până când cel din urmă pieton să treacă strada?

9. după două săptămâni de purtat, o pereche de pantaloni conține 1.000 de bacterii în partea din față, 2.500 de bacterii în partea din spate și peste 10.000 de bacterii între picioare?

10. iPhone-ul este cel de al doilea cel mai bine vândut produs din lume? Pe primul loc se află Cubul Rubik.

Alte 15 adevăruri care te-ar mira găsești aici.

Un alt scurt film de cultură generală realizat de Mitchell Moffit și Gregory Brown prin intermediul canalului lor pe youtube: asapSCIENCE.

caracatita

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu