Iluzia timpului pierdut

Tic-tac. Tic-tac. Tic-tac…

Probabil cea mai mare iluzie a existenței umane este însăși iluzia timpului pierdut. Credința că noi, oamenii, am fi capabili de acest lucru. Fățărnicia unei astfel de gând. Pentru că a spune că “pierzi timp” înseamnă a te iluziona că L-ai fi avut vreodată în stăpânire…

Adevărul este că noi, oamenii, suntem mult mai puțin importanți. Și că singurul lucru pe care-l putem pierde sunt momente din viață. Propria noastră viață. Singurul lucru pe care, dacă suntem suficient de înțelepți, putem ajunge să-l deținem cu adevărat.

Viața este singura care contează. Timpul este doar o iluzie.

Instalațiile artistice de mai sus au fost realizate de artisții elevețieni Drzach & Suchy. Sunt instalații care, în funcție de direcția luminii (și, prin urmare, în funcție de jocul umbrelor), creează impresia unei schimbări a formei și a mesajului. Iată și o altă instalație în cadrul căreia portretul lui Albert Einstein se transformă, iluminat dintr-un alt unghi, într-un portret al lui Marilyn Monroe.

Ne bucurăm pentru că ne citești. Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi.
Ne poți susține prin intermediul unui abonament lunar

sau prin intermediul unei donații.

Mulțumim.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu