Prima carte care se insamanteaza

O carte pe care, după ce ai citit-o, o sădești. Iar din ea vor răsări mesteceni.

We’re Getting On, de James Kaelan, este prima carte din lume în totalitate ecologică. Interiorul este făcut, 100%, din hârtie reciclată. Și, chiar mai mult: coperțile sale sunt făcute din semințe de mesteacăn. Altfel spus, după ce termini de citit cartea, o poți planta. Iar semințele vor germina și vor da naștere unui mesteacăn, pe care îl vei putea privi crescând.

We’re Getting On explorează tinerețea, disoluția, impactul pe care tehnologia îl are în lumea modernă și ce se întâmplă atunci când încercăm să trăim în afara noilor norme. Cartea urmează povestea a cinci tineri care, urmare a unui șir de evenimente, decid într-o vară să se mute în deşertul Nevada. Odată ajunși aici, își propun să abandoneze tehnologia. Nu vor avea computere, telefoane, televizoare și nici chiar de energie electrică. Iar problemele cu care se confruntă vor vorbi despre adevărata condiţie a “omului modern”.

Pentru a-și promova cartea – și pentru a-și puncta, o dată în plus, crezurile – Kaelan a început Zero Emission Book Tour, un turneu de promovare prin zece orașe în care abandonează cu totul tehnologia: călătorind cu bicicleta, Kaelan va străbate aproape 5.500 de km, dormind în aer liber şi făcând troc pentru alimente cu fermierii locali. Fără mâncare gătită, fără laptop, fără dușuri calde. Zero Emission Book Tour.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu