Alex Drăgulescu: românul care redefinește arta

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Alex Drăgulescu și-a câștigat un renume internațional transformând spamurile și virușii informatici în opere de artă.

Imaginea de mai sus face parte din ciclul Spam plants și, deși este o imagine generată pe calculator, nu este prelucrată grafic. Pentru generarea acestei imagini artistul român Alex Drăgulescu a conceput un program special care transformă spam-urile primite pe email în opere de artă. Culorile imaginii se bazează pe numele expeditorilor, iar numărul de spamuri determină mărimea plantei virtuale. Iată și o altă creație de ciclul Spam plants.

Însă nu doar spam-urile reprezintă un mediu de lucru pentru arta generativă a lui Alex Drăgulescu. Iată, de pildă, o vizualizare a unuia dintre cei mai cunoscuți viruși informatici (Netsky).

Iar următoarea imagine reprezintă transpunerea grafică a trio-ului pentru pian, vioară și violencel al lui Mozart, în funcție de tempo și durată. Culorile sunt diferite pentru fiecare instrument: alb pentru pian, galben pentru vioară și albastru pentru violencel.

Și chiar mai mult: în urmă cu trei ani, Alex Drăgulescu s-a numărat printre primii artiști din lume care a folosit mesajele de pe Twitter ca mediu de lucru. Așa a luat naștere ciclul Data Portraits.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu