Alex Drăgulescu: românul care redefinește arta

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

“Utilizatorii postează răspunsuri scurte la întrebarea “Ce faci?”, generând astfel un flux al conștiințelor din viața de zi cu zi, ale planurilor și acțiunilor lor. Folosind cuvinte-cheie din mesajele unei persoane, vizualizăm tiparele temporale și tematicile, realizând un portret al autorului. Cuvintele din partea stângă a siluetei indică ritmul zilnic (o zi echivalează cu două secunde), iar în partea stângă avem o imagine cumulativă.”

Alex Drăgulescu a început să experimenteze în domeniul artei generative încă din anul 2005. Creațiile sale au fost găzduite, între altele, în expoziții din Madrid, Venetia, Florenta, Roma, Seul, Sao Paolo, Sankt Petersburg, La Habana, Helsinki și Stuttgart. pentru mass-media extinse în Germania.

A plecat în SUA în 1997 pentru a studia filmul, fotografia și istoria artei la Colegiul Ithaca. A obținut un master în arte frumoase în cadrul Universității California. În prezent este cercetător în cadrul grupului de Social Media al MIT Media Lab.

Și, nu în ultimul rând: în cazul în care doriți, îl puteți găsi pe Alex Drăgulescu pe Twitter și pe facebook.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu