Diferența dintre erotism și obscenitate

Un gând.

“A fi vulgar nu înseamnă a fi erotic, dimpotrivă. Erotismul este inversul obscenității. Cu cât o societate e mai obscenă în limbaj, cu atât e mai primitivă în sexualitate. Erotismul ține de cultură ca orice alt fapt de viață socială, e un rafinament necesar, ca a mânca folosind cuțitul și furculița. Obscenitatea echivalează cu mâncatul cu mâinile, cu lipăitul supei din farfurie.”

Mircea Cărtărescu

erotism

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

3 comentarii

 1. Carmen Saraga

  Adica Domnule Cartarescu ….intreaga populatie a Indiei sau acesti Sri Lankieni atat de curati si muncitori si seriosi (ii am ca elevi de 33 de ani si zau ca ii cunosc) sunt de fapt niste obsceni pentru ca mananca cu mana si nu cu furculitza …..good to know ! Sunteti sau va doriti scriitor ….ar trebui poate sa aveti mai multa grija cum folositi termenii ….si definitiile.

  Erotismul este inteles diferit in functie de cultura …si nu are de-a face cu furculite si cutite! Doar cu sufletul !!!!

  1. daneli

   Draga Doamna, cu regret, dar n-ati inteles mesajul transmis. Poate, cu alta ocazie.

 2. Gheorghe

  A fi vulgar poate fi extrem de erotic. Depinde cand, cum si cu cine esti vulgar 🙂 Sunt multe idei erogene in mintea noastra… vulgaritatea poate fi una dintre ele. Folosita la momentul potrivit, va potenta placerea erotica, nu o va inhiba.

Adaugă comentariu