Dancing Dreams: un film despre dans, dragoste si maturizare

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Filmul documentar german Dancing Dreams va fi lansat de către Parada Film vineri, 27 mai, în cinematografele din România.

Dancing Dreams (Tanztrӓume) reda experienta inedita a unor tineri care repeta timp de aproape un an spectacolul de dans “Kontakthof” de faimoasa coregrafa Pina Bausch. Adolescentii sunt surprinsi facand primele lor incercari stangace de a transforma ideile si elementele dansului in miscare, in coregrafie si de a dezvolta o expresie proprie a corpului. In decursul unui an tinerii se descopera, iar procesul prin care trec ii ajuta sa se maturizeze.

Spectacolul de dans “Kontakthof” vorbeste despre diversele forme pe care le poate lua interactiunea dintre oameni, intalnirile dintre un el si o ea, cautarea dragostei si a afectiunii cu toate nelinistile, dorintele si indoielile care vin odata cu asta.

“Dancing Dreams – regia: Anne Linsel si Rainer Hoffmann – a avut premiera mondiala in 2010 la Festivalul International de Film de la Berlin, in cadrul sectiunii Berlinale Special si a primit mentiunea speciala a Juriului la Dance on Camera Festival din New York.

Lansarea in Romania a filmului Dancing Dreams este sustinuta de Centrul National al Dansului si de Goethe-Institut.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu