Marea accidentala

Incredibila poveste a unei mări create printr-un accident și a nașterii și decăderii unei întregi comunități.

marea-accidentalaÎn timpul inundațiilor din anul 1905, dintr-o uriașă eroare inginerească, râul Colorado avea să fie deviat în cel mai joasă zonă a deșertului cu același nume. Doi ani aveau să fie necesari pentru a repara această greșeală. Doi ani în care, în plin deșert, avea să se formeze un lac cu o întindere de aproape 970 de kilometri pătrați.

La început, s-a crezut că lacul va seca de la sine. Însă nu a fost așa. Întinderea de apă născută dintr-o eroare este și astăzi cel mai mare lac din California. Se numește Salton Sea.

Dezvoltatorii imobiliari au încercat să speculeze situația. Și să scoată profit din marea apărută în mijlocul deșertului. Și astfel o comunitate avea să se nască. Doar că apa lacului avea să devină, curând, mai sarată decât apa oceanului, iar aerul avea să devină irespirabil.

Priviți incredibila poveste a mării din deșert într-un excelent film realizat de Ransom Riggs. Durează doar ceva mai mult de cinci minute. Vor fi printre cele mai bune cinci minute pe care le-ați petrecut astăzi.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu