Oameni și oameni

De ce sunt atât de importanți oamenii care te înconjoară? Pentru că sunt cei care te formează. Fiecare își lasă amprenta asupra ta, într-un mod constructiv sau mai puțin constructiv.

Însă, orice om pentru a se putea dezvolta armonios are nevoie de câteva ingrediente esențiale. Are nevoie de încredere, de răbdare și susținere. Ingrediente care îl vor ajuta să se dezvolte și să crească frumos.

Fiecare etapă din viața noastră vine la pachet cu o serie de provocări. Care mai interesante. Mai ușor sau greu de acceptat și realizat. Și aduc cu ele și oameni noi. Și pe tot acest parcurs întâlnești fel și fel de oameni. Oameni care te ajută să crești, oameni care îți creionează direcții și oameni care te țin pe loc în dezvoltarea ta. Dar atunci când un om te doboară există și un om care să te ridice. Care să îți întindă mâna și să îți dea putere. De a merge mai departe, cu fruntea sus, de a visa, de a crede în tine.

Cu siguranță există mai multe feluri în care am putea clasifica oamenii, dar eu am să mă opresc doar la două materiale pe care omul poate să le îmbrace. Oțelul și catifeaua.

Oamenii de oțel sunt cei care stârnesc revolte în jurul lor, cei care nu țin cont de sentimentele celor din jur, cei care cred că dețin adevărul absolut, crezând că doar așa vor reuși să formeze oameni de calitate. Și oamenii catifea, oameni care privesc omul, îi ascultă nevoile, îl motivează, oferindu-i ingredientele de care are nevoie pentru a crește frumos.

Bineînțeles că fiecare dintre acești oameni își au locul, doar fiecare om e o poveste. O poveste vie care te invită să o asculți. O poveste scăldată prin cele mai necunoscute condimente, care te învață cum să fii sau cum să nu fii.

Lumea a crezut și nu a crezut în mine, au fost oameni care m-au motivat să cresc dar și oameni pe lângă care doar am trecut. Oameni care mi-au pus pe chip zâmbet sau lacrimă. Dar, toți au modelat omul care sunt astăzi. Și o vor face în continuare.

Pentru că sunt o poveste care se scrie clipă de clipă.

oameni

Anca Horj

Anca Horj De același autor

Când gândurile se transformă în cuvinte se nasc emoții.

Recomandări

Adaugă comentariu