Concursul Enescu 2018: 18 tineri artiști s-au calificat în Etapa II a Secțiunii de Violoncel

Doi tineri artiști din Franța, doi din Germania, doi din Japonia și câte unul din Olanda, Norvegia, Bulgaria, România, China, Australia, Italia, Estonia, Israel și Statele Unite ale Americii s-au calificat în Etapa a II-a a Secțiunii de Violoncel a Concursului Internațional „George Enescu” 2018 ale cărei rezultate au fost anunțate marți seară.

Etapa I a Concursului Internațional „George Enescu” 2018, Secțiunea Violoncel, s-a desfășurat în zilele de 2, 3 și 4 septembrie, la Universitatea de Muzică din București.

Juriul de specialitate a decis marți seară, 4 septembrie, concurenţii calificaţi pentru Etapa a II-a a Concursului. Datorită nivelului de performanță ridicat al concurenților înscriși la Concursul Enescu 2018, juriul de specialitate a decis selectarea a 18 tineri muzicieni care vor merge mai departe în cadrul Concursului Enescu 2018, în loc de 16.

Concurenții calificați sunt:

Stanislas Kim (Franța), Ileana Stefania Waldenmayer (Italia), Antonin Musset (Franța), Giljae Lee (Coreea de Sud), Sandra Lied Haga (Norvegia), Keisuke Morita (Japonia), Laura Moinian (Germania), Anastasia Feruleva (Olanda), Atanas Krastev (Bulgaria), Florian Pons (Franța), Anouchka Hack (Germania), Constantin Borodin (România), Shizuka Mitsui (Japonia), Yibai Chen (China), Johannes Gray (SUA), Haran Meltzer (Israel), Guillaume Wang (Australia), Marcel Johannes Kits (Estonia).

Juriul Secțiunii de Violoncela ediției 2018 a Concursului Enescu este format din David Geringas, (Președintele Juriului), Raphael Wallfisch, Leonid Gorokhov, Alexandra Guțu, Jian Wang, Tsuyoshi Tsutsumi, Myung-Wha Chung, Philippe Muller și Marin Cazacu.

Etapa a II-a (eliminatorie) a Concursului Enescu  se va desfăşura în zilele de 6 și 7 septembrie, începând cu ora 10:00, la Ateneul Român. Semifinala se va desfăşura pe9 septembrie.Finala Concursului, Secțiunea Violoncel, constând în trei concerte cu orchestră, cu participarea extraordinară a Orchestrei Filarmonicii George Enescu, dirijor Paul Watkins, va avea locpe11septembrie, de la ora 18:00, în Sala Mare a Ateneului Român. Biletele pentru Finala de Violoncel sunt disponibile în rețeaua EVENTIM.

Între 1și 23 septembrie, 270 de tineri artiști din 39 de țări pe tot globul vin la București să intre în competiție pentru a câștiga un trofeu  în cadrul ediției 2018 a Concursului Enescu.

Cu vârste cuprinse între 16 ani – cel mai tânăr concurent înscris în Concurs – și 33 de ani – vârsta maximă admisă, tinerii muzicieni susțin recitaluri cu unele dintre cele mai cunoscute lucrări ale secolului XX, dar și ale compozitorului George Enescu, în interpretări diferite.Concurenții evoluează în fața juriului de specialitate, format din mari muzicieni consacrați și în fața publicului în cele trei etape de concurs și în cadrul Galelor Finale cu Orchestră, pentru cele trei secțiuni: Violoncel, Vioară și Pian. La secțiunea Compoziție, lucrările vor fi jurizate în formatul original, acestea fiind trimise de fiecare candidat în parte și având numele secretizat până la încheierea procesului de jurizare.  

La 60 de ani de la prima ediție, înplin an de sărbătoare a Centenaruluiși a 137 de ani de la nașterea compozitorului George Enescu, Concursul Internațional George Enescu propune publicului o experiență unică, și extinde perspectivele culturale și educaționale într-un început de dezbatere despre felul în care muzica clasică poatetransforma și construi o societate.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați:https://www.festivalenescu.ro.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu