Sensul vieții unui câine

(așa cum este el văzut de un copil în vârstă de șase ani)

O scrisoare a unui medic veterinar care a fost readusă în atenția cititorilor de către un utilizator al platformei Reddit.

“Fiind medic veterinar, am fost chemat să-l examinez pe Belker, un ogar irlandez în vârstă de zece ani. Stăpânii câinelui – Ron, soția sa, Lisa și fiul lor în vârstă de șase ani, Shane – erau foarte atașați de Belker și sperau într-un miracol.

L-am examinat și mi-am dat seama că Belker murea de cancer. Am spus familiei că nu putem face nimic pentru el și m-am oferit să-i fac eutanasia în casa lor. În timp ce făceam pregătirile, Ron și Lisa mi-au spus că s-au gândit și că ar putea fi bine ca Shane să poată privi procedura. Simțeau că el ar putea învăța ceva din această experiență.

A doua zi am simțit obișnuitul nod în gât în timp ce familia lui Belker își lua rămas bun de la el. Shane părea atât de calm în timp ce îl mângâia pentru ultima oară, încât mă întrebam dacă înțelege ce se întâmplă. Peste doar câteva minute, Belker avea să treacă liniștit în neființă.

Shane părea să accepte totul fără dificultate și fără a fi tulburat. Am stat cu toții o vreme după moartea lui Belker, întrebându-ne trist și cu voce tare de ce viețile animalelor trebuie să fie mai scurte decât viețile oamenilor. Shane. care până atunci ascultase totul fără a spune nimic, a sărit în sus și a zis: “Știu eu de ce!”. Uimiți, ne-am întors cu toții spre el. Iar cuvintele pe care le-a rostit ne-au lăsat fără grai:

«Oamenii se nasc pentru a putea să învețe cum să trăiască o viață bună – de exemplu să iubească toți ceilalți oameni și să se comporte tot timpul frumos, nu-i așa? Ei bine, câinii știu deja cum să facă acest lucru, așa că nu au nevoie să petreacă atât de mult timp printre noi.»”


(via)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu