Victor Rebengiuc, premiat de JTI la “Comedy Cluj”

JTI a oferit Premiul pentru Excelență actorului Victor Rebengiuc, în cadrul Galei de închidere a festivalului de film Comedy Cluj, care a avut loc pe 18 octombrie, la Cluj Napoca, în prezența a circa 700 de invitați.

“Actor de o versatilitate incredibilă, cu o experienţă de peste 50 de ani în teatru şi film, Victor Rebengiuc este o figură marcantă în dezvoltarea culturii româneşti. Tipătescu, Apostol Bologa, Tănase Scatiu, Iancu Pampon, Ilie Moromete sau Niki Ardelean sunt doar câteva din seria rolurilor memorabile”, precizează organizatorii Comedy Cluj.

Comedy-Cluj-2014-1

“Se spune că dragostea și gripa nu pot fi ascunse. Nici admirația, care înseamnă deopotrivă dragoste și respect. Se mai spune și că viața este o scenă, iar noi suntem actori. Cu toții ne jucăm rolurile, fără a fi neapărat actori. Eu nu am avut fericirea de a fi actriță, dar am avut norocul de a fi pe această scenă, alături de actori adevărați. Iar lângă actorul din această seară, pe care îl admir foarte mult, am avut bucuria de a mă afla pe scenă de două ori, când Muzeul Țăranului Român i-a acordat un premiu pentru întreaga carieră și în această seară, pentru a-i înmâna premiul pentru comedie. Așa cum spunea și Irina Margareta Nistor, poate că un premiu pentru comedie nu e suficient, dacă mă gândesc la Moromeții, Pădurea Spânzuraților, De ce bat clopotele, Mitică?, Nunta mută... De fapt, comedia despre care vorbim este cea pe care o trăim, cu dramele și tragediile din viața noastră. Iar actorul pe care îl premiem în această seară pentru excelență este Actorul cu A mare și cu un articol foarte hotărât la sfârșit. Actorul într-o lume de sălbatici, un alt Actor, într-o altă lume, în lumea noastră de sălbatici”, a declarat Gilda Lazăr, Director Corporate Affairs & Communications, JTI România, Moldova și Bulgaria, cu ocazia decernării Premiului pentru excelență Comedy Cluj actorului Victor Rebengiuc.

Comedy-Cluj-2014-2

Cea de-a VI-a ediție a celui mai important eveniment cinematografic al toamnei din Transilvania, Festivalul Internațional de Film Comedy Cluj, a prezentat publicului peste 150 de producții, workshopuri dedicate pasionaților de film, precum și un cocktail de evenimente conexe de jazz, teatru și dans.

JTI este unul dintre cei mai importanți susținători ai evenimentelor culturale din România. Compania este partener al Festivalului George Enescu, al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, dar și al turneelor muzicale organizate de Societatea Română de Radiodifuziune. De asemenea, în fiecare an JTI organizează Întâlnirile JTI, eveniment devenit un reper de tradiție pentru iubitorii dansului contemporan din România.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu