O galerie de fotografii extraordinare

O revoluție în fotografie despre care, încă, se vorbește foarte puțin.

Priviți fotografia care urmează: picături de ploaie pe un geam, iar în fundal siluetele neclare ale unor clădiri. O fotografie aparent banală. Însă nu este deloc așa! Faceți un singur click pe conturul unei clădiri și imaginea se va auto-focaliza: clădirile se văd extrem de clar, iar stropii de ploaie dispar ca prin farmec.

Și asta nu e totul: faceți dublu-click pe un detaliu care vă interesează și imaginea se va mări pentru a vă arată acel detaliu. Iar dacă vreți să focalizați din nou pe picăturile de ploaie, faceți un singur click pe cer. Iar apoi dublu-click pe o picătură de ploaie. 🙂

Iar în cazul în care tot nu vă vine să credeți: faceți un singur click pe conturul fetei și fotomodelul Coco Rocha o să apară cât se poate de clar…

Sunt fotografii realizate cu Lytro, un aparat de fotografiat dezvoltat grație cercetărilor făcute în cadrul Universității Stanford, care permite obținerea unor imagini cu o carateristică specială: inserate într-o pagină web, acestea dau utilizatorilor posibilitatea de a comuta focalizarea în prim-plan sau în fundal prin simplul click pe diferite zone ale fotografiei. Iată și alte fotografii realizate cu Lytro. La fel de extraordinare.

Webcultura are nevoie de susținerea ta. Ne poți sprijini prin intermediul unui abonament lunar

sau prin intermediul unei donații.

Mulțumim.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu