O galerie de fotografii extraordinare

O revoluție în fotografie despre care, încă, se vorbește foarte puțin.

Priviți fotografia care urmează: picături de ploaie pe un geam, iar în fundal siluetele neclare ale unor clădiri. O fotografie aparent banală. Însă nu este deloc așa! Faceți un singur click pe conturul unei clădiri și imaginea se va auto-focaliza: clădirile se văd extrem de clar, iar stropii de ploaie dispar ca prin farmec.

Și asta nu e totul: faceți dublu-click pe un detaliu care vă interesează și imaginea se va mări pentru a vă arată acel detaliu. Iar dacă vreți să focalizați din nou pe picăturile de ploaie, faceți un singur click pe cer. Iar apoi dublu-click pe o picătură de ploaie. 🙂

Iar în cazul în care tot nu vă vine să credeți: faceți un singur click pe conturul fetei și fotomodelul Coco Rocha o să apară cât se poate de clar…

Sunt fotografii realizate cu Lytro, un aparat de fotografiat dezvoltat grație cercetărilor făcute în cadrul Universității Stanford, care permite obținerea unor imagini cu o carateristică specială: inserate într-o pagină web, acestea dau utilizatorilor posibilitatea de a comuta focalizarea în prim-plan sau în fundal prin simplul click pe diferite zone ale fotografiei. Iată și alte fotografii realizate cu Lytro. La fel de extraordinare.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu