Salonul Cartii Livresque: celebreaza cartea!

19 – 22 aprilie 2012, la Sala Palatului din Bucureşti. Programul de vizitare între orele 10.00-18.00. Intrarea este liberă.

Ediţia a doua a Salonului Cărţii Livresque, printre partenerii căruia se numără Comisia Națională a României pentru UNESCO, British Council și Talk Partners, se deschide joi, 19 aprilie 2012, la Sala Palatului din Bucureşti, unde expun edituri care vin în întâmpinarea publicului vizitator cu peste 5000 de titluri, promoții speciale de până la 60% și noutăţi atractive.

Ediția din acest an a Salonului Cărții Livresque precedă ziua de 23 aprilie, zi marcată de comomorarea marelui dramaturg William Shakespeare de celebrarea  Zilei  Internaționale a Cărții și a Drepturilor de Autor.

Concepte inedite vor anima Salonul Cărţii Livresque  cum sunt: “Colțul Vorbitorului“, un spațiu al dezbaterilor și discuțiilor culturale în care oricine își poate face cunoscut talentul oratoric şi scriitoricesc; “Schimbă o carte la Livresque” o iniţiativă care urmărește extinderea accesului la cultură şi în cadrul căreia vizitatorii au posibilitatea de a face schimb de cărţi; “Scriere creativă la Livresque“, un concept inițiat de Fundația Calea Victoriei care promovează scrisul ca metodă de relaxare pentru tinerii inteligenți și plini de talent.

La toate acestea se adaugă două importante campanii: “Donează o carte pentru copiii orfani“, care susține dreptul la informare și dezvoltare personală al copiilor din centrele de plasament şi “Citești, deci ești cool“, o campanie de încurajare a lecturii în rândul tinerilor studenți și a elevilor de liceu, organizată în parteneriat cu British Council. Aceasta din urmă se va desfășura sub forma unei trageri la sorți, ca urmare a participării la o sesiune QUIZZ pe tema William Shakespeare.

Pe parcursul Salonului Carții Livresque, organizatorii impreună cu UNESCO, au pregatit o serie de dezbateri și seminarii pe teme precum: Drepturile de autor; Piața românească de carte; “Exportul” de cultură; Este sau nu divertismentul o amenințare reală pentru cultura scrisă din România; Accesibilitatea culturii etc.

Printre invitații speciali la Salonul Cărții Livresque se numără Cristian Roman, Cătălin Moșoia, Dan Milici, Andrei Corcaci, Cristina Tătăranu, Sandra Ecobescu și mulți alții. Evenimentele acestei ediții vor fi moderate de domnul Alexandru Mironov.

Sâmbătă, 21 aprilie, actorul Toma Dănilă și poetul și publicistul Claudiu Komartin susţin spectacolul-performance “Fiara melancolică”. Dănilă și Komartin, care au mai lucrat împreună pentru spectacolul “Deformații”, vor aduce în fața publicului textele mai multor poeți români contemporani, pe care le vor citi și interpreta de o manieră nouă și provocatoare, sub forma unui dialog în stare să atragă atenția asupra vitalității poeziei românești de ieri și de azi.

Atât expozanţii, cât şi vizitatorii vor putea participa la o tombolă cu premii, organizată de Zepter pentru toţi iubitorii de carte. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesaţi livresque.precisemarketing.eupagina de Facebook Livresque Salonul Cartii sau să o contactaţi pe Mirela Cara – Project Manager, tel: 0725.347.287, e-mail: mirela.cara@precisemarketing.eu.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu