Neculorile toamnei

Toamna văzută prin lentilele unui fotograf care nu poate deosebi culorile.

Kilian Schoenberger este fotograf profesionist. Chiar dacă s-a născut cu inabilitatea de a distinge culorile. O afecțiune cunoscută în lumea medicală sub numele de cecitate cromatică. Și de cei mai mulți dintre noi ca daltonism.

“Aspirația mea artistică a fost dintotdeauna aceea de a-mi croi propriul drum ca fotograf, cu propria viziune creativă, în ciuda faptului că sufăr de orbul culorilor. Recunosc că aș fi putut să transform acest așa-zis “dezavantaj” într-un punct forte și să dezvolt o viziune fotografică proprie și unică (de exemplu: atunci când fotografiez peisajul haotic al unei păduri, nu pot distinge clar diferența dintre tonurile de verde și cele de arămiu). Exceptând acest “handicap”, nu-mi pasă de tonurile în cauză și mă concentrez pe formele copacilor pentru a obține o structură imagistică impresionantă.” (Kilian Schoenberger)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

5 comentarii

 1. Tryggvasson

  Superb!

 2. Tryggvasson

  Superb! Le vreau şi eu în formate mai mari. Se poate?

 3. iuliana eftimie

  minunate !!!!

 4. Carmen Saraga

  Ohhhhh. ..cat har are acest om! Cata sensibilitate și ce ochi artistic desăvârșit! Fotografiile lui surprind sufletul pădurii. …

 5. MARIANA TASNEI

  BUNA SEARA! TOT RESPECTUL!

Adaugă comentariu