Cernobil: graffiti in orasul-fantoma

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Pe 26 aprilie aprilie 1986, la ora 01:23, avea loc, la Cernobîl, cel mai cumplit accident nuclear din istorie. Au trecut 25 de ani. Iar orașul Prypiat, pe atunci un oraș înfloritor cu aproape 50.000 de locuitori, a devenit un oras-fantomă.

Un oraș ale cărui clădiri sunt locuite doar de vânturi și pe ale cărui străzi vegetația își reintră în drepturi. Și, cu toate acestea, fotoreporterul Alex Cheban avea să descopere că, într-un anume fel, viața urbană continuă prin intermediul lucrărilor graffiti.

“Există unele opinii că ar fi un fel de profanare de morminte, dar eu cred ca este una dintre formele de artă în mediul urban. Orașul a devenit acum o platformă pe care creativitatea și punerea în aplicare a diverselor proiecte artistice ar putea să o transforme într-o atracție turistică.”

(via)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu