Astazi la MTR: Muzeul de Antropologie din Mexico si Ghidul Verde Michelin

Incepand cu ora 16.00, la Carturesti MTR, Clara Kleininger va vorbi despre Muzeul National de Antropologie din Mexic. Iar de la ora 18.30, la Clubul Taranului, se lanseaza “Ghidul Verde Michelin”. Muzeul National al Taranului Roman a primit 3 stele din partea echipei Michelin, aceasta fiind aprecierea maxima oferita unui obiectiv turistic.

Muzeul Naţional de Antropologie din Ciudad de Mexico este cunoscut în întreaga lume atât pentru amploarea colecţiei cât şi pentru munca de cercetare care se desfăşoară acolo. Din 18 iulie 2011, timp de 5 săptămâni, Clara Kleininger a realizat un stagiu de practică în departamentul de etnografie.

„Voi prezenta muzeul începând cu o scurtă introducere despre istoria sa şi o descriere a actualei amplasări, într-o clădire construită special în 1964 pentru a găzdui colecţia în creştere şi care a modelat decisiv întreaga expunere. Totul va fi însoţit de fotografii făcute de mine, pentru a reproduce atmosfera muzeului şi a da o idee generală despre colecţiile expuse. Am să continui, prezentând munca de cercetare la care am luat parte, un proiect despre mai multe grupuri indigene din zona Veracruz, care au sincretizat practicile religioase prehispanice cu religia creştină. În centrul cercetării stau frumoase tăieturi din hârtie amtl – hârtie prelucrată în mod tradiţional din epoca prehispanică – ce reprezintă diverse zeităţi şi sunt folosite în ritualuri de şamanii satelor.”

Ghidul Verde Michelin România va prezenta presei şi vizitatorilor latura culturală a turismului românesc, în general, şi a turismului bucureştean, în particular. Muzeul Naţional al Ţăranului Român, numit Muzeul European al anului 1996, a primit din partea echipei Michelin 3 stele binemeritate, aceasta fiind aprecierea maximă oferită unui obiectiv turistic.

„Pentru Muzeul Naţional al Ţăranului Român, cele trei stele primite din partea Ghidului Michelin echivalează cu o confirmare a faptului că, de la Premiul Muzeul European al Anului, dobândit în 1996, până azi, instituţia a ştiut să îşi păstreze valoarea, fiind – aşa după cum ne place să o spunem – mereu actual (încă de la înfiinţare, acum 105 ani).” a declarat Domnul Virgil Ştefan Niţulescu, Director General al Muzeului Naţional al Ţăranului Român.

Ghidul Verde Michelin România prezintă la Secţiunea Verde – Descoperiţi România, capitolul Bucureşti, toate obiectivele turistice culturale importante din capitală. Un loc aparte îl ocupa muzeele, multe dintre ele cu exponate foarte valoroase. Sunt prezentate 11 muzee dintre care amintim: Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Muzeul Naţional de Artă al României, Muzeul Naţional al Satului Dimitrie Gusti, Muzeul Naţional de Istorie a României, Muzeul Naţional de Artă Contemporană etc.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu