Lines Ballet din San Francisco, la Intalnirile JTI

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Intalnirile JTI va invita, pe 17 noiembrie, la Teatrul National Bucuresti, ora 19.00, la un spectacol sustinut de compania de dans Lines Ballet din San Francisco, in coregrafia lui Alonzo King.

Pentru prima data, Intalnirile JTI, cel mai important eveniment cultural organizat in fiecare an de JTI Romania incepand din anul 2000, ajunge si la Chisinau, pe 14 noiembrie, pe scena Palatului National, la ora 19.00. JTI isi propune astfel ca Intalnirile sa devina si pentru publicul din Republica Moldova un reper cultural de traditie, asteptat an de an cu nerabdare.

Alonzo King a pus bazele Baletului LINES in 1982, compania devenind, intre timp, una dintre cele mai prestigioase si captivante companii de dans contemporan din America de Nord. Admirator al lui Balanchine, King a conceput un dans inventiv, senzual si vibrant, creand punti de legatura intre traditie si modernitate. Prin colaborarile cu artisti din diferite discipline si culturi, propune o lucrare in permanenta noua, imbogatita de diversitate culturala. Coregraful detine lucrari in repertoriile Baletului Regal Suedez, ale Baletului din Frankfurt, Baletului Joffrey, ale Teatrului de Dans din Harlem, Alvin Ailey- American Dance Company, balentul din Hong Kong, Baletul din Washington sau Baletul din Monte Carlo. A lucrat in opera, televiziune si film, a realizat lucrari coregrafice pentru celebra balerina Natalia Makarova si pentru starul de cinema Patrick Swayze. Primarul orasului San Francisco, Gavin Newsom i-a oferit in 2008 premiul “Mayor’s Art Award”, numindu-l “Tezaurul orasului San Francisco”.

Spectacolul prezentat la Chisinau si apoi la Bucuresti va fi alcatuit din doua momente coregrafice: Dust and Light si Rasa.

“Cei 12 dansatori sunt inalti, supli, extrem de talentati, iar coregrafia lui Alonzo King ii scoate in evidenta, cu efecte uimitoare. Dust and Light este o celebrare lirica a fortelor a caror interactiune ne modeleaza vietile, pusa pe muzica baroca de Corelli.” (The Guardian).

“Rasa este extraordinara. Muzica din Rasa este o partitura hipnotica condusa de maestrul tabla Zakir Hussain. Inima Rasa este un pas de deux epic pentru doi dintre cei mai emotionanti dansatori ai companiei” (San Francisco Chronicle).

Va asteptam la „Intalnirile JTI”!

JTI este membra a Grupului Japan Tobacco (JT), unul dintre cei mai mari producatori mondiali de produse din tutun. JTI comercializeaza marci renumite pe plan international precum Winston, Mevius (noua denumire a Mild Seven) si Camel. Portofoliul companiei include si marcile internationale Benson & Hedges, Silk Cut, Sobranie of London, Glamour si LD. Avand sediul central la Geneva, Elvetia, JTI are 25.000 de angajati si operatiuni in 120 de tari. Pentru mai multe informatii, vizitati jti.com.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu