“Felinele salbatice” ale lui Alonzo King, la TVR 2

Duminica, 10 februarie, orele 16.00, la TVR 2, va fi difuzat spectacolul sustinut de Alonzo King Lines Ballet in cadrul celei de a treisprezecea editii a Intalnirilor JTI, organizata de Fundatia Art Production, in parteneriat cu Televiziunea Romana.

Alcatuit din doua momente coregrafice Dust and Light si Rasa, spectacolul a fost prezentat la Bucuresti si Chisinau, in luna noiembrie a anului trecut.

Alonzo King Lines Ballet a fost infiintata in 1982 de coregraful Alonzo King devenind, intre timp, una dintre cele mai prestigioase companii de dans contemporan din America de Nord.

Cei 12 balerini energici, agili, gratiosi, au reusit sa imbine in cel mai desavarsit mod rigoarea baletului clasic cu tehnica moderna. Dupa spectacolul sustinut la Chisinau, au fost supranumiti „Felinele salbatice”. “Dansatorii au demonstrat virtuozitate, perfectiune in miscare, au transmis senzualitate, farmec”, a scris presa de la Bucuresti dupa spectacolul sustinut de Alonzo King Lines Ballet pe scena Teatrului National.

Spectacolul a fost primit cu aceiasi emotie peste tot in lume, fiind jucat pe multe scene ale lumii, in Franta, Germania, Italia sau SUA.
“Cei 12 dansatori sunt inalti, supli, extrem de talentati, iar coregrafia lui Alonzo King ii scoate in evidenta, cu efecte uimitoare. Dust and Light este o celebrare lirica a fortelor a caror interactiune ne modeleaza vietile”, scrie The Guardian.
“Rasa este extraordinara. Inima Rasa este un pas de deux epic pentru doi dintre cei mai emotionanti dansatori ai companiei”, scrie San Francisco Chronicle.

De fiecare data a fost, insa, altfel, pentru ca succesul fiecarui spectacol depinde si de public si de locul in care e sustinut, asa cum declara Meredith Webster, una dintre cele mai experimentate dansatoare ale companiei de balet, care a inceput sa danseze de la varsta de trei ani. Asa a fost si spectacolul de la Bucuresti, “altfel”, prin densitatea diferita a emotiilor, vibratiilor, sentimentelor, miscarilor.
Cum spune Alonzo King, “scopul dansului nu e sa arate bine, ci sa atinga transcendenta”. Duminica, la TVR2, orele 16.00, va invitam, asadar, la dans, pe ritmuri angelice si salbatice laolalta, la hotarul dintre frumusete desavarsita si transcendenta!

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu