Intalnirile JTI 2011: El Banch la Teatrul National

Japan Tobacco International Romania anunta “Intalnirile JTI 2011”, eveniment anual de prestigiu, in cadrul caruia, pe 4 si 5 septembrie 2011, Baletul National din Chile va sustine spectacolul „Noche Bach”, pe muzica lui Johann Sebastian Bach si in coregrafia lui Gigi Caciuleanu.

Intalnirile JTI, eveniment ajuns la cea de-a XII-a editie, se va desfasura si in acest an in cadrul Festivalului si Concursului International George Enescu.

Pe 4 si 5 septembrie, la Sala Mare a Teatrului National „I. L. Caragiale”, iubitorii dansului se vor intalni cu celebrul coregraf roman Gigi Caciuleanu si El Banch, Baletul National Chilian, care va sustine spectacolul Noche Bach, format din doua parti, Consiertos si Cantico. In premiera, anul acesta „Intalnirile JTI” vor veni in intampinarea publicului din alte trei orase: Sibiu – 7 septembrie, Cluj Napoca – 9 septembrie si Timisoara – 11 septembrie.

Este pentru a treia oara cand Intalnirile JTI se desfasoara sub egida Festivalului si Concursului International George Enescu. In anul 2007, publicul a intalnit in cadrul Festivalului compania Bejart Ballet Lausanne, cu l’Amour, la Danse”, in coregrafia lui Maurice Bejart, urmata, in 2009, de Les Ballets de Monte-Carlo, compania oficiala a Principatului Monaco, condusa de coregraful Jean-Christophe Maillot, cu spectacolul „La Belle”.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nL7-UYUdK08[/youtube] Baletul National Chilian, fondat pe 15 august 1945, face parte din Centrul de Extensiune Artistica si Culturala (CEAC), din cadrul Universitatii din Chile. Este cea mai veche si cea mai importanta companie profesionista de dans contemporan din tara si a primit, de-a lungul timpului, numeroase premii.

Gigi Caciuleanu s-a nascut in Romania, a absolvit Scoala Nationala Superioara de Coregrafie din Bucuresti si si-a slefuit talentul la scoala de balet a Teatrului Balsoi. A fost solistul baletului Operei Romane, dar a explorat si dansul experimental, cautand permanent noi cai de exprimare in arta coregrafica, alaturi de Miriam Raducanu. A preluat conducerea Baletului National Chilian „El Banch” in anul 2001.

Sunteti invitati, asadar, la „Intalnirile JTI 2011”, in Bucuresti (4  – 5 septembrie la Sala Mare a Teatrului National „I.L. Caragiale”), Sibiu (7 septembrie la Teatrul „Radu Stanca”), Cluj (9 septembrie la Teatrul National) si Timisoara (11 septembrie la Teatrul National).

JTI este membra a Grupului Japan Tobacco (JT), unul dintre cei mai mari producatori mondiali de produse din tutun. JTI comercializeaza marci renumite pe plan international precum Winston, Mild Seven si Camel. Portofoliul companiei include si marcile internationale Benson & Hedges, Silk Cut, Sobranie of London, Glamour si LD. Avand sediul central la Geneva, Elvetia, JTI are 25.000 de angajati si operatiuni in 120 de tari. Pentru mai multe informatii, vizitati www.jti.com.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu